Τυφλός τυφλόν οδήγαγε

Οι 700 από τους 35.000 κατοίκους της Ζακύνθου είναι τυφλοί. Η Σπιναλόγκα ήταν το νησί των λεπρών και η Ζάκυνθος είναι το νησί των τυφλών. Τώρα περιμένουμε το βιβλίο που θα γίνει best seller και το σίριαλ που θα κάνει εκατομμύρια Έλληνες να πλαντάξουν στο κλάμα.

Οι άνθρωποι του υπουργείου Υγείας και του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ένιωσαν έκπληξη από το μεγάλο ποσοστό τύφλωσης που παρουσιάζει η Ζάκυνθος.

Δηλαδή, οι ίδιοι άνθρωποι που ορίζουν τις υγιεινομικές επιτροπές και εγκρίνουν τα επιδόματα πρόνοιας έπεσαν από τα σύννεφα μόλις ανακάλυψαν πως στη Ζάκυνθο υπάρχουν εκατοντάδες τυφλοί που βλέπουν σαν αετοί. Μέχρι σήμερα δεν είχαν ιδέα – στο σκοτάδι ζούσαν κι αυτοί.

Φυσικά, στη Ζάκυνθο υπάρχουν τυφλοί. Και θα κληθούν τώρα -μαζί με το κάθε λαμόγιο- να αποδείξουν πως είναι, όντως, τυφλοί.

Δεν είναι 700 οι τυφλοί στη Ζάκυνθο – όλοι οι κάτοικοι της Ζακύνθου είναι τυφλοί. Όλοι οι Έλληνες είναι τυφλοί – ομαδική τύφλωση.

“Τυφλός τα τ’ ώτα, τον τε νουν, τα τ’ όμματ’ ει” (είπε ο Οιδίποδας στον Τειρεσία)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.