Απορίες μιας Ισπανίδας

(Η Margarita είναι από την Ισπανία και ζει στην Ελλάδα. Χτες το πρωί ανέβηκε στην Ακρόπολη για τα 67 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τους Γερμανούς. Τα σχόλια είναι δικά της.) Δεν έχω καταλάβει τι έγινε χτες το πρωί στην Ακρόπολη – δεν υπήρχε και κανείς να μου εξηγήσει. Γιορτάσανε ή αποχαιρετήσανε τη θέση της ελληνικής σημαίας;

Θα παραμείνει η σημαία εκεί μετά την έκτη δόση; Θα υπάρξει έκτη δόση ή θα πρέπει να αλλάξουμε πάλι τη σημαία για να την πάρουμε;

Οι αρχαιολόγοι, όμως, κρατούσαν πανό και είχαν ντυθεί στα μαύρα.

Και τα παιδιά από τα σχολεία, όμως, πήρανε τη σημαία μαζί τους.

Ο Παπούλιας -που κάθε χρόνο έρχεται- φέτος δεν ήρθε. Νομίζω κάνει γερμανικά σε φροντιστήριο το πρωί και δεν του έδωσαν άδεια. Δεν ξέρω, χτες μπερδεύτηκα πολύ.

(Αγαπητή Margarita, σε ευχαριστώ για το φωτορεπορτάζ και να σου πω κάτι που ίσως δεν ξέρεις: Τα πανηγύρια για την απελευθέρωση της Αθήνας από τους Γερμανούς στις 12 Οκτώβρη δεν κράτησαν πολύ. Ακολούθησε ο Δεκέμβρης. Τότε τον οργάνωσαν οι Βρετανοί. Σύμμαχοί μας κι αυτοί. Πρωθυπουργός της κυβέρνησης εθνικής ενότητας ο Γεώργιος Παπανδρέου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.