Ένας Αρχιεπίσκοπος όρκισε ένα Τραπεζίτη για Πρωθυπουργό!

Γεια σου πιτσιρίκο, έχω ταξιδέψει στο μισό πλανήτη, αλλά αυτά που ζω στην Ελλάδα είναι πάντα μοναδικά! Εχτές, είδα στην τηλεόραση την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης που είχε ένα ιστορικά μοναδικό στοιχείο: Ένας Αρχιεπίσκοπος όρκισε ένα Τραπεζίτη για Πρωθυπουργό! Το Βυζάντιο αναβιώνει. Και μου εξηγεί πολλά πράγματα: Η Ελλάδα και οι Έλληνες, συνεχίζουν να ζουν στο Μεσαίωνα. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι υπήρξε η Αναγέννηση, ο Διαφωτισμός, η Γαλλική Επανάσταση, η Βιομηχανική Επανάσταση, η Οκτωβριανή Επανάσταση, η Επανάσταση της Πληροφορικής.

Μαγικός Λαός. Αλλά και εντελώς ΑΝΩΡΙΜΟΣ. Όπως οι χωρικοί στο φεουδαρχικό Μεσαίωνα.

Κάποτε έλεγα ότι η Ελλάδα είναι η βορειότερη χώρα της Αφρικής. Τώρα ξέρω ότι είναι η μόνη χώρα που ζει στο Μεσαίωνα. (Νομίζω πως ούτε πλέον στο Ιράν δεν γίνονται αυτά τα καρναβάλια)

Ευχαριστώ

(Ευχαριστώ τον καλό αναγνώστη για το μέιλ του. Μιας και οι πάντες αναζητούν πού ακριβώς βρίσκεται το ελληνικό πρόβλημα, να θυμίσω πως η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία δεν έχει γίνει ακόμα χωρισμός Κράτους-Εκκλησίας. Κάποτε θα αντιληφθούν οι πάντες πόσο σημαντικό είναι αυτό για πολλά από τα δεινά του τόπου.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.