Ένας Αρχιεπίσκοπος όρκισε ένα Τραπεζίτη για Πρωθυπουργό!

Γεια σου πιτσιρίκο, έχω ταξιδέψει στο μισό πλανήτη, αλλά αυτά που ζω στην Ελλάδα είναι πάντα μοναδικά! Εχτές, είδα στην τηλεόραση την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης που είχε ένα ιστορικά μοναδικό στοιχείο: Ένας Αρχιεπίσκοπος όρκισε ένα Τραπεζίτη για Πρωθυπουργό! Το Βυζάντιο αναβιώνει. Και μου εξηγεί πολλά πράγματα: Η Ελλάδα και οι Έλληνες, συνεχίζουν να ζουν στο Μεσαίωνα. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι υπήρξε η Αναγέννηση, ο Διαφωτισμός, η Γαλλική Επανάσταση, η Βιομηχανική Επανάσταση, η Οκτωβριανή Επανάσταση, η Επανάσταση της Πληροφορικής.

Μαγικός Λαός. Αλλά και εντελώς ΑΝΩΡΙΜΟΣ. Όπως οι χωρικοί στο φεουδαρχικό Μεσαίωνα.

Κάποτε έλεγα ότι η Ελλάδα είναι η βορειότερη χώρα της Αφρικής. Τώρα ξέρω ότι είναι η μόνη χώρα που ζει στο Μεσαίωνα. (Νομίζω πως ούτε πλέον στο Ιράν δεν γίνονται αυτά τα καρναβάλια)

Ευχαριστώ

(Ευχαριστώ τον καλό αναγνώστη για το μέιλ του. Μιας και οι πάντες αναζητούν πού ακριβώς βρίσκεται το ελληνικό πρόβλημα, να θυμίσω πως η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία δεν έχει γίνει ακόμα χωρισμός Κράτους-Εκκλησίας. Κάποτε θα αντιληφθούν οι πάντες πόσο σημαντικό είναι αυτό για πολλά από τα δεινά του τόπου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.