Έφτασαν τα Χριστούγεννα!

Στις 15 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων, αν και η ατμόσφαιρα είναι ήδη εορταστική σε όλη τη χώρα αφού το Eurogroup ενέκρινε την εκταμίευση της έκτης δόσης, οπότε θα καταβληθούν μισθοί και συντάξεις, και οι ζάπλουτοι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι θα κατακλύσουν τα μαγαζιά –με τα λεφτά να τρέχουν από τις τσέπες τους- και θα αγοράζουν ό,τι βρίσκουν μπροστά τους.

Φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι πιο φαντασμαγορικά από κάθε άλλη χρονιά, αφού οι ζητιάνοι –που δίνουν κάθε χρόνο τον χριστουγεννιάτικο τόνο- θα είναι περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά.

Άπειροι θα είναι φέτος και οι παραδοσιακοί χριστουγεννιάτικοι πορτοφολάδες που θα καραδοκούν σε κάθε κατάστημα και σε κάθε γωνία, περιμένοντας να κάνετε το μοιραίο λάθος να βγάλετε το πορτοφόλι σας, ενώ, αν δεν το βγάλετε, θα σας ξεβρακώνουν στη μέση της Ερμού για να το βρουν.

Από τη χριστουγεννιάτικη γιορτή δεν θα λείψουν και οι αμέτρητοι πια ναρκομανείς που θα σας περιμένουν έξω από τα καταστήματα με τη σύριγγα καρφωμένη στο μπράτσο.

Το χριστουγεννιάτικο κλίμα θα τονωθεί ακόμα περισσότερο από τους χιλιάδες άστεγους που θα σας κοιτάνε με θλιμμένα μάτια μόλις βγείτε από το κατάστημα, θα σας γεμίσουν ενοχές και θα καταριέστε την ώρα και τη στιγμή που είχατε το θράσος να αγοράσετε ένα ζευγάρι παπούτσια για τον εαυτό σας.

Όποιος έχει βαρεθεί τα παραδοσιακά Χριστούγεννα με τους ζητιάνους, τους πορτοφολάδες, τους ναρκομανείς, τους άστεγους – αλλά και τα χιλιάδες γυφτάκια που λένε στον κάθε Κουασιμόδο πως είναι φτυστός ο Τζορτζ Κλούνεϊ και στην κάθε πατσαβούρα πως είναι ίδια η Μόνικα Μπελούτσι, για να τους κάνουν να αγοράσουν ένα τριαντάφυλλο- μπορεί να κάνει τα ψώνια του από το διαδίκτυο.

Εν τω μεταξύ, πανικός έχει προκληθεί στο κυβερνητικό επιτελείο και στα καθεστωτικά ΜΜΕ από τον κίνδυνο να μην γίνουν ταραχές κατά τη διάρκεια της περιόδου των Χριστουγέννων, γιατί δεν θα μπορούν να αποδώσουν τις ευθύνες για τα άδεια μαγαζιά στους ταραχοποιούς και θα καταλάβει πια και ο πιο καθυστερημένος πως η Ελλάδα έχει πάει στο διάολο.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.