Η γενιά

Στην ελληνική ιστορία δεν υπάρχουν πολλές γενιές. Υπάρχει η γενιά του ’21 (του 1821), η γενιά του ’40 και η γενιά του Πολυτεχνείου. Όλοι θέλουν να συνδέσουν τη γενιά τους με κάτι ηρωικό και ένδοξο, οπότε, όταν δεν υπάρχει κάτι ένδοξο, δεν υπάρχει και γενιά. Τι να πεις, η «γενιά του Χρηματιστηρίου»;

Διάβασα αυτές τις ημέρες πολλά σχόλια για τη σημερινή γενιά και για το πώς θα πρέπει να ονομάζεται. Μπορεί να μην έχουμε κάνει ακόμα κάτι το ηρωικό αλλά θα πρέπει να έχει ένα ανεπίσημο όνομα μέχρι να γίνει η επανάσταση.

Ονόματα όπως “η γενιά των 700 ευρώ” δεν έχουν νόημα γιατί τα ευρώ μειώνονται διαρκώς, ενώ οι περισσότεροι νέοι είναι άνεργοι.

Περπατώντας χτες στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας και βλέποντας χιλιάδες αστυνομικούς να είναι σε κάθε δρόμο και σε κάθε γωνία, δεν έχω πια καμία αμφιβολία για το πώς πρέπει να λέγεται η γενιά μας: είμαστε η γενιά των ΜΑΤ.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.