Κάτω τα χέρια απ’ τον Γιαννίκο!

Συνελήφθη σήμερα ο μεγαλομέτoχος του Alter Κώστας Γιαννίκος, για χρέη προς το ελληνικό δημόσιο, ύψους 1,2 εκατομμυρίων δραχμών. Ο κ. Γιαννίκος έχει στον έλεγχό του εκδοτική εταιρεία, δισκογραφική εταιρεία και θέατρα, οπότε είναι ολοφάνερο πως η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο τον πνευματικό κόσμο.

Η σύλληψη του κ. Γιαννίκου έχει επιφέρει ένα μεγάλο πλήγμα στα καλλιτεχνικά πράγματα της χώρας, αφού μάλλον δεν θα κυκλοφορήσει το πολυαναμενόμενο cd που ετοίμαζαν τα Ζουζούνια για τα Χριστούγεννα.

O Μίκης Θεοδωράκης, o Διονύσης Σαββόπουλος, o Θάνος Μικρούτσικος και η Μαρία Φαραντούρη –που ανήκουν στο δυναμικό της Legend- ζητούν από τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο να αφεθεί ελεύθερος ο Κώστας Γιαννίκος, ώστε να μπορέσει να κυκλοφορήσει και το νέο cd του Χρήστου Σαντικάι με τον τίτλο «Όπου να ‘ναι, πάω φαντάρος».

Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, η σύλληψη του κ. Γιαννίκου έγινε εσπευσμένα, ώστε να μπορέσει το Δημόσιο να διεκδικήσει τα χρήματά του και να μην το προλάβει η Αννίτα Πάνια που είναι απλήρωτη από το Alter, από τότε που κυκλοφόρησε το cd του Κάτμαν.

Η είδηση της σύλληψης του κ. Γιαννίκου έσκασε σαν βόμβα στην ελληνική κοινωνία γιατί δεν είναι γιατρός του Κολωνακίου και – όπως γνωρίζουμε όλοι- μόνο οι γιατροί του Κολωνακίου φοροδιαφεύγουν. Άντε, και οι κομμωτές.

Το Mega δεν αναφέρθηκε στην είδηση της σύλληψης του Κώστα Γιαννίκου, μάλλον επειδή δεν είναι γιατρός του Κολωνακίου αλλά, κυρίως, επειδή ο κ. Γιαννίκος ήταν ο πρώτος διευθυντής προγράμματος του Mega και σίγουρα θα έχει στοιχεία που μπορούν να στείλουν τους ιδιοκτήτες του στο διάολο.

Ο κ. Γιαννίκος έχει εργαστεί ακόμα, ως διευθυντής, στο Star και τον ΣΚΑΪ, οπότε είναι σίγουρο πως πολύ σύντομα θα αφεθεί ελεύθερος. Ενώ εμείς παλεύουμε για να πετύχουμε την αλληλεγγύη, οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ έχουν κατακτήσει –εδώ και χρόνια- την ομερτά.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.