Ελευθεροτυπία

Πώς τα φέρνει καμιά φορά η ζωή – τώρα που έγινα κι εγώ εκδότης, κλείνει η “Ελευθεροτυπία”. Είναι περίεργο αλλά κάποιοι δημοσιογράφοι της “Ελευθεροτυπίας” έσκιζαν τα ρούχα τους πριν από 5-6 χρόνια πως τα μπλογκ είναι μια μόδα που θα περάσει. Τελικά, η «Ελευθεροτυπία» ήταν μόδα. Που πέρασε.

Μου γράφουν κάποιοι αναγνώστες πως θα πρέπει να είμαι χαρούμενος τώρα που κλείνει η Ελευθεροτυπία. Αναφέρονται στην καμπάνια που είχα κάνει: «Μην αφήνετε την Ελευθεροτυπία να αργοπεθαίνει. Βοηθήστε την να κλείσει αξιοπρεπώς. Μην αγοράζετε Ελευθεροτυπία».

Όχι, δεν χαίρομαι που τόσοι άνθρωποι θα μείνουν άνεργοι – ποτέ δεν χαίρομαι με την ήττα των άλλων. Άλλωστε κάποιους από αυτούς τους δημοσιογράφους τους διαβάζω και τους εκτιμώ – αν και δεν τους γνωρίζω προσωπικά.

Από την άλλη, δεν μπορώ να ξεχάσω πως η Ελευθεροτυπία είναι η εφημερίδα που φιλοξένησε στις σελίδες της τη μεγαλειώδη φράση «Τα blogs είναι μια τεράστια χωματερή ιδεών».

Επίσης, δεν ξεχνώ πως στην Ελευθεροτυπία –όταν ήμουν μπλόγκερ μόλις ενάμισι χρόνο- γράφτηκε ότι «ο πιτσιρίκος κατέληξε τραπεζικό στέλεχος με ιδιόκτητη μεζονέτα και θέα στο Διαδίκτυο».

Στην Ελευθεροτυπία γράφτηκε ακόμα πως «επιδίωξα συνεργασία μαζί της και έφαγα πόρτα». Όταν είναι γνωστό σε όλους, πως δεν έχω χτυπήσει ποτέ την πόρτα κανενός. Αντιθέτως, έχω κλείσει πολλές φορές την πόρτα σε πολλούς.

Οι άξιοι δημοσιογράφοι της Ελευθεροτυπίας δεν θα έχουν πρόβλημα να βρουν δουλειά. Δεν ήταν, όμως, όλοι άξιοι.

Καλή τύχη σε όλους.

(Ο χρόνος τα ξεκαθαρίζει όλα. Κι εμάς μαζί.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.