Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους

Χτες έλαβα ένα SMS από τον εξάδελφό μου που ζει στη Θεσσαλονίκη. Σε συνέχεια προηγούμενης συνομιλίας μας που αφορούσε την κατάσταση στη χώρα, μου έγραφε – μεταξύ άλλων- και την γνωστή φράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους».Μου αρέσει πολύ αυτή η φράση του Γέρου του Μοριά – ήταν η φράση με την οποία σώθηκε η Επανάσταση του ’21 από το προσκύνημα στον Ιμπραήμ.

«Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους». Κοιτώντας το μήνυμα του ξαδέρφου μου, έφτασα σε μια θλιβερή διαπίστωση: Σήμερα είμαστε σχεδόν όλοι προσκυνημένοι. Θα πρέπει να αυτοπυρποληθούμε και να αυτοτσεκουρωθούμε.

(Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι πως όσο πιο προσκυνημένοι γινόμαστε, τόσο περισσότερο έχουμε την εντύπωση πως είμαστε φλογεροί επαναστάτες με τα μαχαίρια στα δόντια. Εθνική αφασία.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.