Δεν ήταν πάντα έτσι

Σε αντίθεση με ό,τι μπορεί να πιστεύει κάποιος, οι Έλληνες δεν ήταν πάντα εντελώς ζώα. Το ίδιο συνέβαινε και με τους Έλληνες αστυνομικούς – δεν ήταν πάντα ζαβά ή καθυστερημένα μαλακιστήρια που χτυπούσαν ηλικιωμένους και γυναίκες, και τρομοκρατούσαν μετανάστες.

Κάποτε, οι Έλληνες αστυνομικοί έκαναν γενική απεργία ζητώντας να μη χρησιμοποιούνται εναντίον του λαού, και έκαναν επιχείρηση για να απελευθερώσουν 57 κομουνιστές που βρίσκονταν κρατούμενοι στις φυλακές του σανατορίου “Σωτηρία”.

(Ευχαριστώ τον φίλο αναγνώστη που με ενημέρωσε για το βίντεο. Αφιερώνω αυτό το βίντεο στη μνήμη ενός αστυνομικού που είχα γνωρίσει κάποτε και ήταν σπουδαίος άνθρωπος – του άρεσε να τραγουδάει αντάρτικα. Υπήρξαν και τέτοιοι.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.