Λάθος

Προσωπικά, δεν με ενθουσιάζουν ιδιαίτερα οι σημαίες αλλά το κάψιμο της γερμανικής σημαίας από διαδηλωτές μπροστά στη Βουλή ήταν μεγάλο λάθος. Δεν ευθύνονται οι Γερμανοί για τη σημερινή κατάσταση της χώρας μας. Και αν δεν το αντιληφθούμε, δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ τίποτα. Θα φταίνε πάντα οι άλλοι.

Στις 26 Οκτωβρίου 2011, στο κείμενο “Πού είναι οι νέοι;”, έγραφα: “Το καλό της χρεοκοπίας είναι πως γύρισε τον καθρέφτη πάνω μας και είδαμε ποιοι είμαστε. Κάποιοι αποφεύγουν να κοιτάξουν τον καθρέφτη αλλά -αργά ή γρήγορα- θα αναγκαστούν να το κάνουν. Όσο και να θέλεις να ρίξεις τις ευθύνες στους Γερμανούς, στους μετανάστες και στον ανάδρομο Ερμή, θα έρθει η ώρα που θα σηκώσεις το βλέμμα και θα δεις στον καθρέφτη τον δολοφόνο. Άλλωστε, εσύ ψήφιζες όλα αυτά τα χαμένα κορμιά”.

Κάποιες απόψεις μου για τις σημαίες, στο κείμενο “Το τέλος του εμφυλίου πολέμου”.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.