Πάμε μουσείο;

Οι ληστές του μουσείου Αρχαίας Ολυμπίας πήραν μαζί τους 65 μικρά χάλκινα αναθήματα του ιερού, ένα μικρό δαχτυλίδι και το αρχαίο πνεύμα αθάνατο. Η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, δήλωσε πως υπάρχουν χιλιάδες χάλκινα αναθήματα όπως αυτά που πήραν οι ληστές, οπότε μπορείτε να αρπάζετε κι εσείς ό,τι αρχαία γουστάρετε – έχουμε κι άλλα.

Σε ό,τι αφορά την γκρίνια κάποιων πως το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας το φυλάνε τρεις χαβαλέδες ενώ τη Βουλή τη φυλάνε κάτι δεκάδες χιλιάδες αστυνομικοί οπλισμένοι σαν αστακοί, την βρίσκω απαράδεκτη.

Στα μουσεία υπάρχουν αντικείμενα και στη Βουλή υπάρχουν άνθρωποι. Άρα, η αδιαφορία φύλαξης των μουσείων και η υπερβολική φύλαξη της Βουλής αποδεικνύει πως εμείς οι Έλληνες αδιαφορούμε για την ύλη και βάζουμε πάνω απ’ όλα τον άνθρωπο.

Φαντάζεστε να μας κλέψουν κάναν Πάγκαλο οι ληστές μέσα από τη Βουλή; Θα γίνουμε ρεζίλι διεθνώς.

Από την άλλη, ευτυχώς που γίνονται και μερικές ληστείες στα μουσεία της χώρας μας και μαθαίνουμε τι έχουν μέσα. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει.

Άρα, οι ληστείες στα μουσεία είναι εκπαιδευτικές. Και οι ληστές, Μεγάλοι Δάσκαλοι του Γένους.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.