Παρών!

Δεν ξέρω αν είσαι αριστερός, δεξιός, κεντρώος, αναρχικός, πασόκος, νεοδημοκράτης, κουκουές, συριζαίος, άνδρας, γυναίκα, νέος ή γέρος, αλλά ούτε και με νοιάζει. Αυτό που ξέρω είναι πως έχουν μιλήσει όλοι εκτός από σένα. Οπότε, ή θα μιλήσεις επιτέλους ή θα βγάλεις τον σκασμό και θα ζήσεις σαν σκλάβος.

Οι αναλύσεις τελείωσαν. Η χώρα μας χρεοκόπησε και σήμερα στη Βουλή οι “εθνοσωτήρες” -που την οδήγησαν στη χρεοκοπία- ετοιμάζονται να της βάλουν και την ταφόπλακα. Ταφόπλακα στη χώρα, ταφόπλακα και στις ζωές μας.

Ας σώσουμε τουλάχιστον την αξιοπρέπειά μας. Να πάρουμε πίσω τη χώρα μας.

Ραντεβού το απόγευμα στο Σύνταγμα. Αρχικά, για να μετρηθούμε. Παρών!

(Να θυμίσω πως το ΕΑΜ σήμαινε Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο. Στον ύμνο του ΕΑΜ υπήρχε αναφορά στην «ελληνική μας τη γενιά». Αυτό δεν είχε ενοχλήσει κανέναν «διεθνιστή» – κανείς δεν ενοχλήθηκε, αν ο διπλανός του ήταν δεξιός ή αριστερός. Τότε δεν έψαχναν για δικαιολογίες για να λιποτακτήσουν. Πολεμούσαν. Ενωμένοι.)

(Στις 24 Σεπτεμβρίου του 2010, έγραφα: “Επειδή κάποιοι σύντροφοι έχουν ενοχληθεί πάρα πολύ, επειδή αναφέρω τη λέξη «πατρίδα» ή «χώρα» σε κάποια κείμενα, να τους θυμίσω πως οι αντάρτες του ΕΛΑΣ τραγουδούσαν «εμπρός ΕΛΑΣ για την Ελλάδα», «θέλουμε λεύτερη εμείς πατρίδα» και «Αχ πατρίδα μας γλυκιά, αγαπημένη Ελλάδα, αχ πατρίδα μας γλυκιά, πόσο σ’ αγαπώ πιστά». Παιδιά, αν εσείς είστε πιο αριστεροί, πιο άντρες και πιο μάγκες απ’ αυτούς –και απ’ αυτές- που έχυσαν το αίμα τους και θυσίασαν τα πάντα χωρίς να περιμένουν απολύτως τίποτα για τους εαυτούς τους, μπράβο σας. Εγώ δεν είμαι”.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.