Το θύμα

Μετά τον μίνι ανασχηματισμό της κυβέρνησης της χούντας, ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης αναλαμβάνει το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων που μετονομάζεται σε Υπουργείο Παιδείας, Ενάμισι Μήνα Μέχρι Τις Εκλογές και Παρελάσεως.Η επιλογή του κ. Μπαμπινιώτη έγινε με αποκλειστικό κριτήριο την προθυμία του να παρευρεθεί στη μαθητική παρέλαση για την 25η Μαρτίου και να φάει τα γιαούρτια που θα πέφτουν βροχή – δεν έβρισκαν άλλο θύμα να αντικαταστήσει την Άννα Διαμαντοπούλου που πήγε στο υπουργείο Ανάπτυξης αλλά, βασικά, ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα.

Στην παρέλαση, ο κ. Μπαμπινιώτης θα φάει τα γιαούρτια σαν άντρας –όπως, σαν άντρας, τα έφαγε κι ο Γιώργος Νταλάρας στο Ίλιον- και μετά θα γνωρίσει την αποθέωση από γελοία παπαγαλάκια που θα φάνε κι αυτοί τα γιαούρτια τους σύντομα. Σαν άντρες.

Σε κάθε περίπτωση, είναι καλύτερα να φάει γιαούρτια ο κ. Μπαμπινιώτης, παρά να του πετάξει κανείς το λεξικό του που ζυγίζει δέκα κιλά και μπορεί να τον βρει στο δόξα πατρί και να τον αφήσει στον τόπο.

Μετά το τέλος της παρέλασης, ο γιαουρτωμένος κύριος Μπαμπινιώτης θα αναλύσει την ετυμολογία της λέξης «γιαούρτι» που είναι τουρκική.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.