Η γιαγιά στην κάλπη

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγανακτισμένοι με τον δικομματισμό είναι το πώς θα πείσουν τη γιαγιά τους να μην ψηφίσει Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις εκλογές. Τώρα που η κρίσιμη ώρα πλησιάζει –και η Κυριακή είναι κοντά-, σας έχω μια πρόταση.Λέμε στη γιαγιά μας πως η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ πρόκειται να συγκυβερνήσουν μετεκλογικά. Εντάξει, δεν λέμε και κάνα ψέμα – αλήθεια λέμε. Άλλωστε, αυτό η γιαγιά το ξέρει.

Της εξηγούμε λοιπόν πως, αν θέλει να υπάρξει συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ –κάτι που η γιαγιά έχει πειστεί πως είναι απαραίτητο για να συνεχίσει να παίρνει τη σύνταξη πείνας που παίρνει σε ευρώ-, θα πρέπει σε αυτές τις εκλογές να βάλει στο φάκελο και το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Της τονίζουμε πως, αν δεν βάλει στο φάκελο και το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, αυτό θα σημαίνει πως δεν θέλει να συγκυβερνήσουν τα δυο κόμματα και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να βγει η χώρα από την ευρωζώνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και από τον πλανήτη, και όχι μόνο να παίρνει τη σύνταξή της σε δραχμές αλλά να της κάνουν και ευθανασία μαζί με όλους όσοι είναι πάνω από 60 ετών.

Το λέμε στη γιαγιά μας πολλές φορές επειδή η επανάληψη σκοτώνει τη γεροντική άνοια. Της το λέμε όσες φορές έχουν πει τελευταία δυο χρόνια ο Πρετεντέρης και η Τρέμη πως το μνημόνιο ήταν απαραίτητο για τον τόπο – πώς νομίζετε ότι πείστηκε η γιαγιά σας;

Πείθουμε τη γιαγιά να βάλει στο φάκελο και τα δυο ψηφοδέλτια, ακυρώνουμε την ψήφο της, τρελαίνουμε τους εκλογολόγους με τον αριθμό των άκυρων ψηφοδελτίων, και οδηγούμε την Ελλάδα στη Δημοκρατία.

Καλή επιτυχία!

(Συμβουλές για τον παππού σας δεν σας δίνω, γιατί το πιθανότερο είναι πως δεν ζει αφού τον έφαγε λάχανο η γιαγιά – όπως θα φάει κι εσάς.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.