Έτσι γαμάμε αυτούς που μας χρωστάνε

Με αφορμή τον αγώνα ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία για το EURO 2012, πολλοί Έλληνες ζουν με την ελπίδα πως η εθνική μας θα νικήσει, ώστε να φωνάξουν στους Γερμανούς το σύνθημα “Έτσι γαμάνε αυτοί που σας χρωστάνε”. Στο ευφυές αυτό σύνθημα υπάρχει ένα τεράστιο λάθος.

Δεν ξέρω αν και πόσα χρωστάμε στους Γερμανούς -αυτό θα το μάθουμε μόνο όταν υπάρξει Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου για το ελληνικό δημόσιο χρέος- αλλά το σίγουρο είναι πως η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα. Μάλιστα, το χρέος της είναι πολύ παλιό.

Σε κάθε περίπτωση, το ύψος των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων είναι μεγαλύτερο από το ποσό που μπορεί να χρωστάει η Ελλάδα στη Γερμανία. Και σε αντίθεση με το δικό μας χρέος, το χρέος της Γερμανίας είναι αποδεδειγμένο και γραμμένο με αίμα.

Άρα, το σύνθημα “Έτσι γαμάνε αυτοί που σας χρωστάνε” μπορεί να ακουστεί μόνο από τους Γερμανούς, σε περίπτωση νίκης της Γερμανίας επί της Ελλάδας.

Στην ευτυχή περίπτωση που η εθνική μας νικήσει την εθνική Γερμανίας, οι Έλληνες οπαδοί θα πρέπει να φωνάξουν στους Γερμανούς “Έτσι γαμάμε αυτούς που μας χρωστάνε”.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.