Πού χάθηκες εσύ;

Ο Κώστας Καραμανλής, με νέα παρέμβασή του, ζητάει από τους πολίτες να στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Μεγάλη αγωνία έχει το τελευταίο διάστημα ο Κώστας Καραμανλής – και δεν είναι ο μόνος. Υποθέτω πως θα έχει τους λόγους του.Στη δήλωσή του, ο Κώστας Καραμανλής αναφέρει μεταξύ άλλων: «Είναι μπροστά μας η σοβαρή πιθανότητα μιας πολύ πιο οδυνηρής περιπέτειας για όλους. Η άποψη ότι δεν μπορούμε να πάθουμε τίποτα χειρότερο είναι εσφαλμένη. Ειδικά όταν η ιστορία του τόπου μας διδάσκει πως κατά κανόνα μεγάλες κοινωνικοπολιτικές κρίσεις συνεπέφεραν και εθνικές συμφορές”.

Δεν είναι κάπως περίεργο ο Κώστας Καραμανλής -δυο φορές εκλεγμένος πρωθυπουργός – να έχει βγάλει τον σκασμό επί δυόμισι χρόνια, να μην έχει κάνει καμία δήλωση για τη χρεοκοπία, για το Μνημόνιο, για τη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας και να έρχεται τώρα να προειδοποιεί για “πιο οδυνηρή περιπέτεια” και για επερχόμενες “εθνικές συμφορές”;

Ο Κώστας Καραμανλής φοβάται επειδή ξέρει καλά πως την έχει γλιτώσει πολύ φτηνά μέχρι τώρα. Η “οδυνηρή περιπέτεια” που θα ακολουθήσει αφορά τον ίδιο. Και με τη δήλωσή του προσπαθεί να εκβιάσει για μια ακόμα φορά τους πολίτες, ώστε να σωθεί ο ίδιος.

Η χώρα χρεοκόπησε και οι πρωθυπουργοί που την οδήγησαν στη χρεοκοπία έχουν ονόματα: Σημίτης, Καραμανλής, Παπανδρέου. Από κοντά και όσοι συνυπέγραψαν το Μνημόνιο.

Μέχρι τώρα, πληρώνουμε εμείς. Πλησιάζει η ώρα που θα πληρώσουν και οι κύριοι υπεύθυνοι.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που χρεοκόπησε και η χρεοκοπία αντιμετωπίστηκε σαν φυσικό φαινόμενο.

Η χρεοκοπία δεν είναι σεισμός.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.