Γράμμα του Yosebu στους fans του

Γεια σας φανς μου,

Εδώ στο βουνό περνάω πολύ ωραία. Το πρωινό με βρίσκει συνήθως στο κρεβάτι. Μέχρι να σηκωθώ, πάει μεσημέρι. Είναι βαρύ το κλίμα εδώ. Στον ελεύθερο χρόνο μου ποτίζω τα λουλούδια και στον ελεύθερο μου χρόνο τα ξαναποτίζω. Θα τα σαπίσω από τον πολύ ελεύθερο χρόνο μου. Δυστυχώς, εδώ δεν έχω καλό δίκτυο για να δω καμιά τσόντα σε βιντεάκι όπως όλοι εσείς αλλά σαν γνήσιος Υδροχόος κλείνω τα μάτια και φαντάζομαι ένα καλοσχηματισμένο μουνάκι. Μετά πάω για κολύμπι.

Προτιμώ τις ερημικές παραλίες όχι επειδή δεν θέλω κόσμο, τον αγαπώ τον κόσμο, αλλά γιατί μου αρέσει να κατουράω ελεύθερα στην άμμο και όχι στην θάλασσα που κάνετε όλοι εσείς οι ανώμαλοι.

Κατουρώντας στην άμμο, αναβλύζει αυτός ο μαγικός καπνός που με κάνει να νιώθω ότι, μέσα από το κάτουρό μου, συνδέομαι με την γη που τόσο αγαπώ και αυτή από την χαρά της ανάβει ένα τσιγάρο, για να ρίξει λίγο την πίεση των υπερφορτισμένων ερωτικών ζωνών της, δε το συνεχίζω, όμως, άλλο γιατί είναι βαθιά πράματα αυτά και πολλοί θα μπερδευτούν.

Έχω και μια καλή γειτόνισσα στο επόμενο σπίτι κανένα χιλιόμετρο από δω που με φιλεύει καρπούς. Νιώθω τέλεια εδώ.

Λίγο με έχει γαμήσει ο βήχας από το οξυγόνο, δεν ξέρω, μπορεί και να είναι ο βήχας που φέρνει τον καρκίνο, δεν ξέρω, μπορεί και να πεθαίνω.

Πάντως, νιώθω καλά γιατί και να πεθάνω κάτι θα έχω αφήσει πίσω μου και αυτό είναι η μουσική σε αντίθεση με όλους τους άλλους που θα πεθάνουν δυστυχισμένοι αφήνοντας πίσω τους σε μορφή σκατού ότι φάγαν’ όλα αυτά τα χρόνια.

Στην πραγματικότητα ήρθα εδώ γιατί εφαρμόζω μια ενεργειακή σωματική φόρμα που ανακαλύψαμε τον χειμώνα με τον φίλο μου τον Αλέξανδρο που είναι και αυτός κοσμοκαλόγερος όπως και εγώ. Με αυτή την φόρμα δίνω έκταση στην ενεργειακή δομή μου, με σκοπό να επεκτείνω βαθύτερες ψυχοσυναισθηματικές συμπεριφορές εν μέσω του βιολογικού μου πυρήνα στο δημιουργικό κομμάτι της ζωής μου – τι είπα πάλι ο μέγιστος καύλας, με εντυπωσίασα.

Πάντα πίστευα ότι χρειάζεται να αποστραγγίσεις το έδαφος καλά πριν χτίσεις ένα σπίτι. Να μην έχει λάσπη. Και συνέβη εχτές, καθώς άραζα στην παραλία. Παρατηρούσα τον ρυθμό που το κύμα ακουμπούσε την ακτή. Το κοιτούσα χωρίς να σκέφτομαι τον λόγο που το νερό αγγίζει την ακτή. Προσπαθούσα να το νιώσω. Αυτό άλλωστε είναι το μυστικό της ζωής. Να νιώθεις τα πάντα γύρω σου. Από τους ανθρώπους μέχρι την κίνηση ενός σταθερού βράχου, πω πω κάνω ποίηση ο στρέιτ.

Τα μάζεψα και πήγα σπίτι πάλι στο βουνό και αργά την νύχτα έγραψα το κομμάτι The Sea Reached The Shore το οποίο έστειλα σήμερα στην Sony PlayStation που συνεργάζομαι και αμέσως το τσίμπησαν τα τσακάλια χωρίς να το ακούσουν καν ολόκληρο μιας και όπως μου λέει ο φίλος μου ο Γκαρυ ο Λονδρέζος είμαι πολύ τεράστιος δημιουργός και εγώ γενικά τον Γκάρυ τον ακούω γιατί έχει πάρει και βραβείο.

Μόλις είχα κατανοήσει την αντίδραση μιας βαθύτερης βιοενεργειακής λειτουργίας, αφαιρώντας κάθε δομή αμυντικής δράσης από τον οργανισμό μου γιατί μόνο ένας οργανισμός χωρίς άμυνες θα μπορέσει να δει κάποτε την αλήθεια σε αντίθεση με μια ανθρωποδομή που ζει με αμυντικές λειτουργίες και χωρίς να το γνωρίζει έχει δημιουργήσει μεμβράνη παρεμποδίζοντας πρωτογενείς και δευτερογενείς ενορμήσεις, θεέ μου μερικές φορές όταν σκέφτομαι το πουλί μου στάζει από καύλα πόσο φοβερός είμαι.

Γι’ αυτό, μην έχεις άμυνες. Ξέρω ότι καταλαβαίνεις τι λέω αλλά και να μην καταλαβαίνεις στον πούτσο μου που λίγο πιο πάνω έσταξε.

Είμαι πολύ κοντά στο να ανακαλύψω κάτι σημαντικό. Δεν μπορώ να μοιραστώ τι είναι αυτό. Για τον καθένα είναι διαφορετικό και προσωπικό.

Να έχετε ένα όμορφο καλοκαίρι. Θα τα πούμε τον Σεπτέμβρη.

Να προτιμήσετε την παχιά σκιά κοντά στην θάλασσα. Μην κάθεστε πολύ στον ήλιο. Να πίνετε πολλά υγρά έστω και κολπικά.

Άντε φιλιά.

(Τον Yosebu τον γνώρισα σε μια από τις σαββατιάτικες εκπομπές στον ΣΚΑΪ – είχε έρθει με αφορμή ένα cd με remix νέων Ελλήνων μουσικών σε τραγούδια της Δήμητρας Γαλάνη. Ήταν ο μοναδικός καλεσμένος μουσικός που δεν είχε φέρει μαζί του ούτε ένα δικό του κομμάτι. Έπαιξα τελευταίο κομμάτι ένα δικό του remix που είχα στην μπάνκα μου και ήταν μεγάλη επιτυχία εκείνη την εποχή, και όλοι -και η τηλεφωνήτρια- ρωτούσαν ποιανού είναι αυτό. Ο Yosebu έφυγε τρέχοντας. Δεν αισθανόμουν καλά και τον παρακάλεσα να έρθει ξανά, με δικές του μουσικές αυτή τη φορά. Ήρθε. Ο λόγος του ήταν απίστευτος. Στο πρώτο διάλειμμα για διαφημίσεις, η τηλεφωνήτρια με ειδοποίησε πως μεγάλο στέλεχος του σταθμού θέλει να μου μιλήσει αμέσως. Δεν είχε ξαναγίνει ποτέ αυτό, οπότε σκέφτηκα πως η εκπομπή κόβεται. Μου ζητήθηκε να μην φύγουμε μετά το τέλος της εκπομπής. Μόλις τελείωσε η εκπομπή, έγινε πρόταση στον Yosebu να κάνει καθημερινή εκπομπή στον ΣΚΑΪ. Ο Yosebu το σκέφτηκε λίγο και αρνήθηκε. Ο Yosebu είναι από το Πέραμα.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.