Χαράτσι κι ό.τι κάτσει

Μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ θα εισπραχτεί και φέτος το ειδικό τέλος ακινήτων. Η κυβέρνηση εξέτασε το ενδεχόμενο οι μισοί πολίτες να πληρώσουν το χαράτσι μέσω του λογαριασμού του ρεύματος και οι άλλοι μισοί μέσω του λογαριασμού του νερού αλλά αυτό αποκλείστηκε επειδή υπήρχε κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

Για το ειδικό τέλος ακινήτων θα υπάρξουν τελικά πέντε διμηνιαίες δόσεις πληρωμής –και όχι δυο-, οπότε όσοι έχουν την τύχη να τους κατασχεθεί το σπίτι σε τρεις μήνες δεν θα πληρώσουν τις υπόλοιπες δόσεις.

Η πρώτη δόση θα περιλαμβάνεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ που θα αποσταλεί στους φορολογούμενους στο τέλος Ιουλίου, ώστε να έχουν τα χρονικά περιθώρια να πλακωθούν στις κλοπές πορτοφολιών στις διακοπές τους για να την πληρώσουν.

Φέτος, οι πολίτες δεν θα έχουν –όπως πέρσι- την δυνατότητα να πληρώνουν μόνο τον λογαριασμό του ρεύματος και όχι το χαράτσι, οπότε δεν θα πληρώσουν τίποτα από τα δυο και θα βγουν ακόμα πιο κερδισμένοι.

Η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να στείλει στην εφορία τα ονόματα εκείνων που δεν θα πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων, ώστε να αποφασιστεί αν θα τους κοπεί το ρεύμα ή αν θα τους αναγκάσουν να το πληρώσουν κάνοντάς τους ηλεκτροσόκ και φάλαγγα.

Όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες που εξαιρούνται από το χαράτσι ή επιβαρύνονται με μισό ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, θα πρέπει –μόλις λάβουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ- να πάνε στην εφορία και να αποδείξουν πως είναι πτωχούληδες και βρομάει το χνώτο τους από την πείνα.

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι πολύ ενοχλημένος επειδή τον κατηγορούν πως αθέτησε την προεκλογική του υπόσχεση για κατάργηση του χαρατσιού, οπότε του χρόνου –αν δεν τον έχουν κρεμάσει ακόμα- σκοπεύει να καταργήσει το χαράτσι και να επιβάλει νοίκι σε κάθε ιδιοκτήτη.

Κάθε ιδιοκτήτης θα παραλαμβάνει ένα λογαριασμό με το νοίκι που πρέπει να πληρώσει για το σπίτι που αγόρασε, ενώ στο λογαριασμό με το νοίκι θα περιλαμβάνεται και ο λογαριασμός της ΔΕΗ.

(Αν σας φαίνομαι κάπως άνετος με τα χαράτσια είναι επειδή αφενός καταδιασκεδάζω με την δουλοπρέπεια των Ελλήνων που ψήφισαν πάλι τους απατεώνες και αφετέρου επειδή εγώ δεν έχω σπίτι και θα τα φάω στις πουτάνες.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.