Το τέλος της λογικής

Μετά την χρεοκοπία της χώρας, έφτασε η ώρα του ξεπουλήματος της χώρας. Σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η Ελλάδα θα γίνει μια χώρα φιλική στους επενδυτές και θα προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις – δηλαδή, οι ιδιωτικοποιήσεις.

Ίσως να έβρισκα λογικές τις ιδιωτικοποιήσεις, αν ήταν μια άλλη κυβέρνηση στην εξουσία. Μπορεί και να σκεφτόμουν πως -εδώ που φτάσαμε- αυτό πρέπει να γίνει γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Όταν, όμως, ετοιμάζονται για ιδιωτικοποιήσεις η Νέα Δημοκρατία το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ -δηλαδή, τα δυο κόμματα που οδήγησαν την χώρα στη χρεοκοπία μαζί με την πρόθυμη αριστερή τσόντα-, εγώ δεν θα πάρω.

Όταν μάλιστα αυτές οι ιδιωτικοποιήσεις πατρονάρονται από τα ίδια ΜΜΕ των νταβατζήδων που αποθέωναν επί δεκαετίες τις κυβερνήσεις που οδήγησαν την χώρα στη χρεοκοπία, περιμένω να ρίξει ο Θεός καμιά βόμβα και να αφανιστεί η χώρα.

Το γεγονός δε ότι άρχισε πάλι να παίζεται το παιχνίδι της δόσης -μας την δίνουν δεν μας την δίνουν- και η κυβέρνηση που εκβιάζει με τον πιο χυδαίο τρόπο κατηγορεί την αντιπολίτευση πως προσπαθεί να εκφοβίσει τους πολίτες με κάνει να ξεσπάω σε βροντερά γέλια.

Προσκυνώ τη χάρη σου και τις σοφές επιλογές σου, λαέ μου -λαός στα αρχαία ελληνικά σημαίνει “μάζα”- αλλά εγώ αισθάνομαι σαν εκείνον τον τύπο στο ανέκδοτο που, μόλις πήρε χαμπάρι ότι όποιος δεν απαντάει σωστά στην ερώτηση των ιθαγενών γίνεται πιρόγα, άρχισε να τρυπάει το δέρμα του με το μαχαίρι και να φωνάζει “Εμένα, πούστηδες, πιρόγα δεν θα με κάνετε”.

Είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Ψηφίσαμε, επιλέξαμε, ελάβαμε. Δικαιολογίες τέλος.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.