Λύτρωση

Βροχή πέφτουν οι δηλώσεις Γερμανών πολιτικών για την Ελλάδα και την έξοδό της από το ευρώ. Ο ένας λέει πως οι Έλληνες πρέπει να μετακομίσουν από το σπίτι της μαμάς, ο άλλος πως η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν φοβίζει πλέον -άρα, φόβιζε πριν και οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν απάντησαν στον εκβιασμό με εκβιασμό επειδή είναι ξεπουλημένες- και, γενικά, όλοι έχουν μια άποψη για την τύχη της χώρας μας. Εκτός από εμάς.

Οι δηλώσεις των Γερμανών πολιτικών για την τύχη της Ελλάδας αποδεικνύουν πως η χώρα μας είναι ένα σημαντικό θέμα για τις επόμενες γερμανικές εκλογές.

Όλες αυτές οι δηλώσεις των Γερμανών πολιτικών για την Ελλάδα δεν αφορούν τους Έλληνες. Αφορούν το εκλογικό τους ακροατήριο στην Γερμανία.

Δηλαδή, η Ελλάδα έχει καταντήσει ένα προεκλογικό θέμα των γερμανικών κομμάτων.

Οι Γερμανοί πολιτικοί μιλάνε προεκλογικά για την τύχη των Ελλήνων.

Οι Έλληνες πολιτικοί -αφού η τύχη των Ελλήνων δεν είναι στα χέρια τους- μιλάνε προεκλογικά για την τύχη των μεταναστών.

Οι μετανάστες δεν μιλούν γιατί δεν ψηφίζουν και είναι εντελώς αναλώσιμοι.

Εγώ είμαι με τους μετανάστες.

(Διαπιστώνω πως η πλειοψηφία των Ελλήνων κρύβουν μέσα τους -εκτός από έναν μπάτσο- και έναν χρυσαυγίτη. Η χρεοκοπία δεν είναι ούτε κατάρα, ούτε ευλογία. Είναι ξεβράκωμα.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.