Ο Ρεχάγκελ και η Παναγιά

Ενόψει της σημερινής συνάντησής του με την Άνγκελα Μέρκελ, ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε συνεντεύξεις σε γερμανικές εφημερίδες, για να πείσει τους Γερμανούς πως η Ελλάδα και οι Έλληνες θα συνεχίσουν να είναι δουλοπρεπείς και προσκυνημένοι απέναντι στους ισχυρούς και θα βγάζουν το άχτι τους μόνο στους μετανάστες.

Ο Αντώνης Σαμαράς διαβεβαίωσε τους αναγνώστες της Bild πως θα ακολουθήσει το σύστημα Ρεχάγκελ και αναφέρθηκε στην κατάκτηση από την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου του Euro 2004, τονίζοντας πως «αυτή η επιτυχία ήταν το αποτέλεσμα ενός μείγματος από τις τυπικές γερμανικές αρετές και τον ελληνικό ενθουσιασμό και εφευρετικότητα. Έχουμε λοιπόν τη σωστή συνταγή».

Φαντάζομαι πως οι αναγνώστες της Bild –αν και βαριά καθυστερημένοι για να διαβάζουν αυτή τη φυλλάδα- θα έπεσαν κάτω από τα γέλια με την αναφορά του Σαμαρά στο Ρεχάγκελ και το Euro 2004. Κρίμα που ο Αντώνης Σαμαράς δεν αναφέρθηκε και στην επιτυχία της Έλενας Παπαρίζου στη Γιουροβίζιον – θα ήταν ένα πολύ σημαντικό επιχείρημα.

Μπορεί στις δηλώσεις του σε γερμανικές εφημερίδες ο Αντώνης Σαμαράς να επικαλείται τον Ρεχάγκελ –και να προσπαθεί να πείσει για το πόσο πειθήνιοι είναι οι Έλληνες και πόσο απαραίτητη η Ελλάδα για την Ευρωπαϊκή Ένωση- αλλά στην Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα δήλωσε πως «θα συνεχίσουμε τον δύσκολο αγώνα με τη βοήθεια της Παναγίας».

Βέβαια, ο Αντώνης Σαμαράς δεν αναφέρθηκε στην Παναγία στις συνεντεύξεις του στις γερμανικές εφημερίδες. Τα περί Παναγίας είναι για τους βλαμμένους Έλληνες. Οι Γερμανοί –αν τους έλεγε για τη βοήθεια της Παναγίας- θα κατέληγαν στο συμπέρασμα πως χρειάζεται ψυχίατρο.

Ό,τι και να πει ο Σαμαράς, οι Γερμανοί –αλλά και όλοι οι Ευρωπαίοι- ξέρουν καλά πως οι Έλληνες ψήφισαν και έκαναν ξανά κυβέρνηση τα δυο κόμματα που οδήγησαν την Ελλάδα στην χρεοκοπία.

Δηλαδή, ξέρουν πως οι Έλληνες είναι σάπιοι και τελειωμένοι.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.