Η ζούγκλα του μαυροπίνακα

Με τεράστια προβλήματα ξεκινάει και η φετινή σχολική χρονιά, συνεχίζοντας την όμορφη ελληνική παράδοση που θέλει τα σχολεία να αντιμετωπίζονται κάθε Σεπτέμβριο ως έκτακτο και απρόβλεπτο περιστατικό. Ο αγιασμός στα σχολεία έγινε κανονικά αλλά αυτό δεν βοήθησε ιδιαίτερα, αφού αύριο τα σχολεία θα είναι κλειστά λόγω απεργίας των δασκάλων και των καθηγητών.

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε πως «ο κόσμος που ετοιμάσαμε για τα παιδιά μας είναι άδικος» αλλά δεν πειράζει αφού υπάρχει η μετά θάνατον ζωή που είναι δίκαιη για όλους, ενώ ο κόσμος που ετοιμάσαμε για τα παιδιά μας –εκτός από άδικος- είναι και εντελώς γκάου, μια και, εν έτει 2012, τρέχουν ακόμα οι παπάδες στα σχολεία και ραντίζουν τους μαθητές με την αγιαστούρα.

Οι δάσκαλοι διαμαρτύρονται επειδή δεν υπάρχουν χρήματα για θέρμανση –αν και τώρα σκάει ακόμα ο τζίτζικας-, ενώ δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για κιμωλίες αλλά αυτό είναι καλό γιατί εμένα με ανατριχιάζει ο ήχος της κιμωλίας στον πίνακα και τις έκρυβα πάντα.

Βέβαια, το πραγματικό πρόβλημα των εκπαιδευτικών δεν είναι οι κιμωλίες και οι σπόγγοι αλλά οι περικοπές στις μισθούς τους –και το ότι ο πρωτοδιόριστος εκπαιδευτικός παίρνει 640 ευρώ- αλλά οι εκπαιδευτικοί πρέπει να παίρνουν λίγα χρήματα, αφού έχουν απέναντί τους παιδιά που θα πρέπει να μάθουν πως θα ζήσουν μέσα στη φτώχεια και θα πρέπει να κάνουν το σκατό τους παξιμάδι γιατί θα βρομάει το χνώτο τους από την πείνα, οπότε δεν θα ήταν σωστό να έχουν δασκάλους που είναι ζάπλουτοι και είναι καλύτερα να έχουν δασκάλους που είναι φτωχομπινέδες, αν και το καλύτερο είναι να μην πηγαίνουν τα παιδιά καθόλου στο σχολείο, ώστε να έχουν κάποιες πιθανότητες να γίνουν άνθρωποι.

Οι γονείς δεν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα με την απεργία των εκπαιδευτικών –αφού οι περισσότεροι είναι άνεργοι πια- αλλά θα προτιμούσαν να παρκάρουν τα παιδιά τους στα σχολεία για να μην έχουν αυτά τα μαλακισμένα να τους σπάνε τ’ αρχίδια από το πρωί μέχρι το βράδυ, ενώ κάποιες μητέρες διαμαρτύρονται έντονα γιατί, αν απεργήσουν για μεγάλο διάστημα οι καθηγητές, δεν θα ξέρουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους, όταν θα πηγαίνουν για βίζιτες.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.