Στη φαβέλα της Κυψέλης

Η φαβέλα της Κυψέλης γέμισε. Ξεχείλισε από ψυχές στοιβαγμένες τη μια πάνω στην άλλη. Ημεδαποί και αλλοδαποί ψάχνουν να βρουν τρόπους να συμβιώσουν. Στη φαβέλα της Κυψέλης βρίσκεις την αλήθεια και όχι στα πλούσια ή μεσο-αστικά προάστια.

Μυρωδιές του κόσμου και παιδικές φωνές εναλλάσσονται με εκκλήσεις για βοήθεια από κάποιον που μαχαιρώνεται το βράδυ και φωνάζει για βοήθεια.

Στη φαβέλα θα δεις πολλά. Επαγγελματίες ρατσιστές – αντιρατσιστές, χρήσιμους ηλίθιους γενικά που άθελά τους εξυπηρετούν συμφέροντα…

Θα δεις μπάτσους να τρώνε hot dog αδιαφορώντας για τους μπάφους δέκα μέτρα πιο κάτω. Παιδιά να παίζουν ανάμεσα σε κάθε λογής ανθρώπους. Εμπόρους, μαστροπούς κλπ.

Θα δεις την αλήθεια στα μάτια όλων. Όπως τη βιώνει ο κάθε ένας αλλά η φτώχεια και η εξαθλίωση είναι κοινή για όλους. Εδώ γεύεσαι την αλήθεια της παγκοσμιοποίησης και των ψεμάτων που αναβλύζουν σαν οχετός από τους εκπροσώπους της Δημοκρατίας.

Στη φαβέλα είμαστε όλοι ίσοι. Μαύροι – άσπροι – κόκκινοι – κίτρινοι – μπλε. Στο ίδιο καζάνι όλοι…

Είναι ωραία στη φαβέλα. Αρκεί να μη στην πέσουν για λίγα χρήματα με αντίτιμο τη ζωή σου.

Άντε γεια τώρα, και ίσως σας ξαναδώ όπως έλεγε και ο Παύλος.

(Ευχαριστώ τον καλό αναγνώστη για την ανταπόκριση από την εξωτική Κυψέλη.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.