Χρυσή αυγή και στο Μόντρεαλ πλέον!

Αγαπητέ Πιτσιρίκο, μένω στο Μόντρεαλ, σε διαβάζω τακτικά και παρακολουθώ συχνά τους αναγνώστες σου που σου στέλνουν φωτογραφίες από το Unfollow από διάφορα μέρη του κόσμου. Δυστυχώς, δεν επικοινωνώ μαζί σου για να διευρύνω τους ταξιδιωτικούς ορίζοντες του περιοδικού, αλλά για να αναφέρω το θλιβερό νέο ότι η Χρυσή Αυγή άνοιξε γραφεία ακόμα και εδώ.

Φαντάσου το σε αντιδιαστολή με τις φώτο, σαν μία νέα στήλη, με τίτλο κάπως ¨Η Χρυσή Αυγή στο Μόντρεαλ¨. Με ενημέρωσε φίλος Καναδός πριν μερικές ημέρες για το γεγονός και με ένα γρήγορο ψάξιμο βρήκα τα ακόλουθα links:

https://secure.avaaz.org/en/petition/Sign_here_to_stop_Golden_Dawn_Nazi_Organization_in_Montreal/

http://www.fachowatch.com/aube-doree-section-montreal-nouvelles-informations/#Article_du_site_officiel_dAube_Dore

Είναι αστείοι αυτοί οι άνθρωποι. Επίτρεψε με να σου πω για την καθημερινότητά μου εδώ. Ψωνίζω από το μαγαζάκι της γειτονιάς που το έχει Κινέζος, κάνουμε παρέα με Μεξικανούς, Καναδούς, Βούλγαρους, παίρνουμε delivery από Ιταλούς, βλέπω Πορτογάλους κάθε ημέρα, με κουρεύει μία κυρία από τη Νότια Κορέα, οι καλύτεροι μας φίλοι είναι Κινέζοι, δουλεύω στο ίδιο γραφείο με ένα Μαροκινό, ένα Γερμανό, κανά δύο Γάλλους και έναν Ελβετό.

Και τα ζώα αυτά, οι μαλάκες Ελληναράδες, αποφάσισαν ότι θα φέρουν εδώ την καφρίλα, την ημιμάθεια , το μίσος τους. Οι ίδιοι είναι μετανάστες σε ξένη χώρα και ευαγγελίζονται απόψεις κατά των μεταναστών. Είναι τραγικό και ταυτόχρονα τρελά σουρεαλιστικό το όλο σκηνικό, σχεδόν κωμικό. Δεν είναι κανένας παράδεισος ο Καναδάς, απλά γίνεται μια προσπάθεια να συνυπάρχουμε σχετικά εύκολα και αρμονικά όλοι μας, ξένοι και ντόπιοι. Απλά, λυπάμαι που η ελληνική φασιστική μαλακία είναι ανίκητη.

Συγχώρεσε με αν σπατάλησα τον χρόνο σου, απλά θεώρησα ότι καλό θα ήταν να ακουγόταν ένα τόσο ¨σπουδαίο¨ νέο.

Πολλά χαιρετίσματα από το Μόντρεαλ,

Νίκος

(Αγαπητέ Νίκο, δεν χαίρεστε; Εγώ χαίρομαι. Να δει και να μάθει όλος ο πλανήτης το πραγματικό σύγχρονο πρόσωπο της Ελλάδας. Αρκετά τους φλομώσαμε με τους αρχαίους μας προγόνους, για τους οποίους οι περισσότεροι Έλληνες δεν έχουν ιδέα – ξέρουν μόνο ότι ήταν σπουδαίοι. Το μόνο που με ανησυχεί -με την διεθνή καριέρα της Χρυσής Αυγής- είναι μήπως έχουμε πάλι ρατσιστικό πογκρόμ σε βάρος των Ελλήνων, όπως τον Αύγουστο του 1918 στο Τορόντο. Καλού κακού, δεν αλλάζετε υπηκοότητα;)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.