Ανακοίνωση του Αιμίλιου Λιάτσου


Σάλο έχει προκαλέσει το κόψιμο της εκπομπής της ΝΕΤ «Πρωινή Ενημέρωση», με αφορμή το σχόλιο του Κώστα Αρβανίτη για τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια και την κόντρα του με την εφημερίδα «Guardian» για τους βασανισμούς πολιτών από αστυνομικούς στη ΓΑΔΑ. Ο κ. Δένδιας είχε διαψεύσει πως έγιναν βασανισμοί και δήλωσε πως θα κάνει μήνυση στην «Guardian» αλλά οι ιατροδικαστές απεφάνθησαν πως έγιναν βασανισμοί και μάλλον τώρα δεν θα κάνει μήνυση στην «Guardian» γιατί θα είναι απασχολημένος με το να κουκουλώσει τους βασανιστές αστυνομικούς.

Ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ, Αιμίλιος Λιάτσος, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει πως δεν υπάρχει θέμα λογοκρισίας και πως η εκπομπή δεν κόπηκε εξαιτίας των σχολίων του Κώστα Αρβανίτη για τον Νίκο Δένδια.

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Λιάτσος αναφέρει: «Η ΕΡΤ σέβεται απολύτως τους κανόνες της ελευθεροτυπίας και δεν θα προέβαινε ποτέ στη διακοπή μιας εκπομπής εξαιτίας των απόψεων ενός δημοσιογράφου. Η εκπομπή του κ. Αρβανίτη κόπηκε εξαιτίας του επωνύμου του. Δεν είναι δυνατόν να ενημερώνει τους Έλληνες ένας Αρβανίτης.»

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.