Γερμανοτσολιάδες (Unfollow)

Οι γερμανοτσολιάδες της Χρυσής Αυγής πολύ θα ήθελαν να καταγγείλουν το κατεστημένο που εδώ και δεκαετίες παρουσιάζει τους Γερμανούς ως κατακτητές. Όμως, ως μέλη ενός γνήσιου συστημικού κόμματος, καταπίνουν την πίκρα τους και -εν όψει της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου- ετοιμάζονται να βάλουν τις φουστανέλες τους και να σταθούν δίπλα στον ελληνικό λαό. Διαβάζω στο Unfollow 10 που κυκλοφορεί στα περίπτερα, την ιστορία ενός γνήσιου γερμανοτσολιά, του Ηλία Κασιδιάρη. Ο Αυγουστίνος Ζενάκος εξηγεί γιατί το μίσος του «ομορφόπαιδου» για τους μετανάστες προέρχεται από τις φάπες που είχε εισπράξει από μετανάστες. Διαβάστε ένα απόσπασμα, είναι απολαυστικό:

«Τα ΜΜΕ έχουν εκλεπτύνει τις τεχνικές τους από τότε που ξέπλεναν από το παρελθόν τους τους καθοδηγητές της ακροδεξιάς, Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη. Τότε, απλώς τους έδιναν βήμα να «αραιώσουν» τις μισαλλόδοξες απόψεις που τους είχαν πρωτοφέρει στο προσκήνιο – τώρα, με τη Χρυσή Αυγή και τον τηλεαστέρα εκπρόσωπό της, έχουν μάθει κι άλλα κόλπα: ο Ηλίας Κασιδιάρης έγινε ξαφνικά το αγαπημένο παιδί lifestyle εκπομπών και λαϊκίστικων, δημαγωγικών εφημερίδων, οι οποίες συζητούν αν οι γυναίκες τον βρίσκουν «σέξι», τον παρουσιάζουν ως το παιδί «που μένει ακόμη με τους γονείς του» διότι «είναι δεμένη οικογένεια», ασχολούνται με την ερωτική του ζωή με την αποκλεισμένη από τους Ολυμπιακούς Βούλα Παπαχρήστου και δημοσιοποιούν τον ρομαντικό πόνο του πρώην συντρόφου της, και κοντά σ’ αυτά, κουτσομπολεύουν ότι ο βουλευτής έχει πληρώσει 800 ευρώ για αποτρίχωση ή έχει κάνει μπότοξ, ενώ το πρώτο του πάθος ήταν να χορεύει τανγκό αλλά τον κέρδισε η πολιτική. Το τελευταίο διάστημα, ακούγεται μέχρι και ότι έχει προταθεί στον Ηλία Κασιδιάρη τηλεοπτική εκπομπή.

Ποιο είναι όμως το πραγματικό lifestyle του Ηλία Κασιδιάρη, πέρα από την αποτρίχωση, το μπότοξ, την Παπαχρήστου και το τανγκό; Μια ματιά στο παρελθόν του δείχνει μια πορεία ποτισμένη εξαρχής με ακροδεξιά ιδανικά, μίσος και ανάγκη για βίαιη εκτόνωση και μια απολύτως προσωπική βεντέτα με τους μετανάστες που τον συνοδεύει μέχρι σήμερα.

Γεννημένος στον Πειραιά, ο Ηλίας Κασιδιάρης μεγάλωσε στο Αιγάλεω. Η οικογένειά του είναι Δεξιά –κάποια στιγμή και ο πατέρας του, Παναγιώτης Κασιδιάρης, θα μετακινηθεί από τη ΝΔ στη Χρυσή Αυγή– αλλά ο ίδιος ενδιαφέρεται για ακόμη πιο ακραίες καταστάσεις. Στο Αιγάλεω υπάρχουν, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 ακόμη, κάποιες από τις πρώτες κοινότητες προσφύγων και μεταναστών – κυρίως Ιρακινών. Λίγα χρόνια αργότερα, οι κοινότητες αυτές δέχονται συστηματικές επιθέσεις από ακροδεξιά στοιχεία, με ξύλο και εμπρησμούς.

Άνθρωποι που μεγάλωσαν στην περιοχή και που γνώριζαν τότε τον Ηλία Κασιδιάρη μίλησαν στο UNFOLLOW και τον συνέδεσαν με αυτές τις επιθέσεις. Από τότε προκύπτει η βεντέτα του με τους μετανάστες: αγανακτισμένοι από τις επιθέσεις, οι μετανάστες οργανώθηκαν και αντιστάθηκαν σε αρκετές περιπτώσεις. Όσοι γνωρίζουν, λένε σήμερα ότι το ξύλο που έφαγε τότε ο Ηλίας Κασιδιάρης και η «παρέα» του είναι ο λόγος που τους μισεί τόσο μέχρι σήμερα. Γι’ αυτό και πολλοί υποστηρίζουν ότι η στάση του προς τους μετανάστες είναι πάνω από όλα ένα προσωπικό του βίαιο ξεκαθάρισμα, κάτι που έχει κρατήσει «μανιάτικο» προς τα θύματά του που τόλμησαν να του αντισταθούν.

Χαρακτηριστικό είναι πως το βράδυ των εκλογών της 6ης Μαϊου, όταν η Χρυσή Αυγή πρωτομπήκε στη Βουλή, ένας από τους «εορτασμούς» που επιλέχθηκαν ήταν να πέσει «σήμα» να κατέβουν οργανωμένοι χρυσαυγίτες με μοτοσυκλέτες στο Αιγάλεω για να χτυπήσουν μετανάστες».

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.