Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940!

Μερακλής Θεσσαλονικιός εκμεταλλεύεται τον καλό καιρό, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, για να κάνει το μπάνιο του στην παραλία της Νέας Μηχανιώνας και στέκεται προσοχή σε ένδειξη σεβασμού σε όλους όσοι έχυσαν το αίμα τους στα βουνά της Αλβανίας -για να μπορούμε εμείς σήμερα να παρακαλάμε τους Γερμανούς να μας δώσουν δάνειο- αλλά και για να θαυμάσει την εντυπωσιακή διέλευση των αεροσκαφών της Πολεμικής μας Αεροπορίας που σπάνε το φράγμα του ήχου πάνω από την όμορφη Θεσσαλονίκη, σε άψογους σχηματισμούς και κάνοντας ελιγμούς υψηλής ακριβείας, και να καμαρώσει τους φρουρούς των αιθέρων μας, οι οποίοι βρίσκονται μέρα και νύχτα σε ετοιμότητα για να αναχαιτίσουν τις προκλήσεις του εχθρού.

Στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης πέταξε μόνο ένα πολεμικό αεροσκάφος γιατί δεν υπήρχαν λεφτά για καύσιμα – τα έχουν πάει στην Ελβετία.

Του χρόνου, όσοι Θεσσαλονικείς φτιάχνονται με στρατιωτικές παρελάσεις, στρατιωτικές στολές, πολεμικά αεροσκάφη και τα ρέστα, να βάλουν χρήματα ρεφενέ, ώστε να πετάξει και δεύτερο αεροσκάφος – αν μάλιστα στουκάρουν μεταξύ τους πάνω από τον Λευκό Πύργο, θα είναι πολύ εντυπωσιακό το θέαμα και θα σου κόβει την ανάσα.

Αν μαζέψουν αρκετά χρήματα, να φουλάρουν και το ρεζερβουάρ μερικών τανκς, για να τα βλέπουν στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου και να γουστάρουν.

(Η φωτογραφία είναι από παραλία του Τελ Αβίβ στις 12 Οκτωβρίου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.