Φέρτε μου νερό να ξεδιψάσω

Χτες το απόγευμα, πήγα στη νέα συγκέντρωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού που διοργάνωσε η πρωτοβουλία «Save Greek Water» στο Σύνταγμα, ενώ μέσα στη Βουλή γινόταν η συζήτηση για την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του δημοσίου στις κερδοφόρες ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ. Αυτή τη φορά ήμασταν περισσότεροι από την προηγούμενη. Ήμασταν περίπου 100 άνθρωποι.

Οι άνθρωποι της πρωτοβουλίας ενημερώνουν τον κόσμο για το τι σημαίνει για τους πολίτες η ιδιωτικοποίηση ενός κοινωνικού αγαθού, όπως είναι το νερό.

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ δεν ήρθαν. Ήρθαν κάποιοι εκπρόσωποί τους.

Ο κόσμος περνάει αδιάφορος, ενώ κάποιοι ενοχλούνται με αυτούς που διαμαρτύρονται πάλι. Κάποιοι παίρνουν ένα από τα φυλλάδια που μοιράζουν οι άνθρωποι της πρωτοβουλίας αλλά οι περισσότεροι είναι στον κόσμο τους. Όταν θα τριπλασιαστεί ο λογαριασμός του νερού, θα είναι έξαλλοι.

Στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, εμφανίζονται Κούρδοι διαδηλωτές που είναι περισσότεροι από εμάς.

Κούρδος Αεκτζής. Όσο μας πληγώνεις, τόσο μας πορώνεις.

Οι Κούρδοι φωνάζουν «Λευτεριά στον Οτσαλάν». Δεν ξέρω ποιος είναι αυτός ο Οτσαλάν. Είμαι Έλληνας και αυτό σημαίνει πως είμαι αθώος. Για όλα.

(Το ποστ είναι αφιερωμένο σε όσους ουρλιάζουν στα social media εναντίον του νομοσχεδίου για τις ιδιωτικοποιήσεις που ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή. Η ζωή δεν είναι τσιτάτα στο twitter.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.