Γερμανία και Ελλάδα

Γεια σου Πιτσιρίκο. Ο Γερμανικός ποινικός κώδικας, παράγραφος 86a, απαγορεύει τη χρήση και προβολή εμβλημάτων, συμβόλων, σημαιών, στολών, συνθημάτων και χαιρετισμών, που παραπέμπουν στο Ναζιστικό παρελθόν της Γερμανίας και το Τρίτου Ράιχ.

Στην Ελλάδα, γίνεται εκτεταμένη χρήση ναζιστικών συμβόλων και χαιρετισμών, καθώς και σημαιών/εμβλημάτων που παραπέμπουν στη “δική” μας μαύρη περίοδο, την επταετία της Χούντας.

Δεν ξέρω αν οι Γερμανοί δημόσιοι υπάλληλοι είναι πιο εργατικοί από τους Έλληνες, μιας και είναι της μόδας τέτοιες συγκρίσεις, πάντως στη μαλακία δεν μας φθάνει κανείς.

Χαιρετισμούς από το Blankenloch, ένα όμορφο χωριό έξω από την Karlsruhe.

(Αγαπητέ φίλε, τώρα το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι περιμένουμε και τον γερμανικό ποινικό κώδικα. Ας κάνουμε λίγο υπομονή, θα έρθει κι αυτός. Δεν είναι θέμα μαλακίας· απλά, η Ελλάδα είναι τελειωμένη. Χρόνια τώρα. Τους χαιρετισμούς μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.