Πρώτη επέτειος του Πολυτεχνείου – 1974

Καλημέρα πιτσιρίκο, σου στέλνω κάποιες φωτογραφίες από την 1η επέτειο του Πολυτεχνείου που μου έστειλε φίλος μου και τις οποίες τράβηξε ο πατέρας του, ως φωτογράφος. Τόσα χρόνια, λέει, τις έβλεπε μόνος του.. Τότε, λέει, δεν είχε κόμματα, μόνο λαό… αγνά πράγματα… Μπορείς, αν θες, να τις δημοσιεύσεις.. Αν το κάνεις, ανάφερε απλά ότι τις τράβηξε ο Λευτέρης (στούντιο Λευτέρης). Σε χαιρετώ, Νίκος

Αγαπητέ Νίκο, σε ευχαριστώ, όπως και τον φίλο σου και τον πατέρα του. Ήμουν στην πρώτη επέτειο του Πολυτεχνείου. Στους ώμους της μάνας μου. Μας έτρεχε σε όλες τις πορείες και τις συγκεντρώσεις από μωρά. Μόνο τώρα ξέρει να μου λέει να μην πηγαίνω στις διαδηλώσεις και να προσέχω. Κάποια στιγμή θα ανεβάσω και τις δικές μας φωτογραφίες από την πρώτη επέτειο. Μόνο τα λουλούδια θυμάμαι. Άπειρα λουλούδια. Και έναν κύριο που έκλαιγε επειδή είχε σκοτωθεί ο γιος του.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.