Ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για την Ελλάδα

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για τους Αμερικανούς πολίτες που επισκέπτονται την Ελλάδα. Στην ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ, αναφέρεται πως έχουν αυξηθεί στην Ελλάδα οι απρόκλητες και βίαιες επιθέσεις εναντίον προσώπων που –λόγω της εμφάνισής τους- εκλαμβάνονται σαν μετανάστες. Είναι βέβαιο πως την ταξιδιωτική οδηγία της πρεσβείας των ΗΠΑ για την Ελλάδα θα ακολουθήσουν ταξιδιωτικές οδηγίες και από άλλες χώρες.

Προσπάθησα να προειδοποιήσω -αρκετούς μήνες πριν-, για τα αποτελέσματα που θα έχει η δράση των μελών της Χρυσής Αυγής στον τουρισμό αλλά και στον τρόπο που θα βλέπουν οι πολίτες άλλων χωρών την Ελλάδα και τους Έλληνες στο μέλλον.

Στις 10 Ιουλίου, έγραφα:

«Είδα στην Πλάκα πέντε νεαρά κτήνη να επιτίθενται σε μαύρο, αφού πρώτα πήγαν να τον πατήσουν με το αυτοκίνητο – για πλάκα, δεν τους έκανε τίποτα. Ατυχώς για αυτούς, ο μαύρος αποδείχτηκε πλούσιος Γάλλος τουρίστας και όχι εξαθλιωμένος Αφρικανός μετανάστης….

…Θα σας πω τι θα γίνει στη συνέχεια. Κάποιοι φασίστες θα επιτεθούν σε τουρίστες που δεν έχουν τα «σωστά» χαρακτηριστικά -δηλαδή δεν είναι λευκοί-, ή σε τουρίστες που θα θεωρήσουν «εχθρούς της Ελλάδας», αυτό θα πάρει τεράστια δημοσιότητα, και η Ελλάδα θα χάσει εκατομμύρια τουρίστες γιατί κανείς δεν θέλει να κάνει διακοπές σε μια χώρα ρατσιστών και φασιστών που έχουν μάλιστα την βεβαιότητα πως είναι απόγονοι του Σωκράτη και του Αριστοτέλη.»

Στις 7 Σεπτεμβρίου, ανέβασα στο μπλογκ το μέιλ μιας ξένης κυρίας που έγραφε: «None of us are willing to support the tourism industry of a country that shows such hate towards anything “not-Greek”».

Όσο είναι ακόμα καιρός, θα πρέπει να υπάρξει αντίδραση στη δράση της Χρυσής Αυγής σε βάρος πολιτών άλλων χωρών αλλά και Ελλήνων. Θα σκοτώσουν κανένα τουρίστα και τότε η κατάσταση δεν θα μαζεύεται με τίποτα.

Η ζημιά –οικονομική και ηθική- που προκαλεί η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα είναι τεράστια.

Οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό θα πρέπει να μιλήσουν και να πράξουν τώρα. Το καλοκαίρι θα είναι πολύ αργά.

(Το ποστ είναι αφιερωμένο σε 3 επιχειρηματίες που –το περασμένο καλοκαίρι στη μαγευτική Σαντορίνη- μου έλεγαν πόσο τους αρέσει η Χρυσή Αυγή. Τώρα μάλλον δεν θα τους αρέσει πια.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.