Φάε το ξύλο σου στην Ελλάδα!

Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει το νέο κρούσμα αστυνομικής βίας σε βάρος τουρίστα· αυτή τη φορά στα Χανιά της Κρήτης. Ο Νεοζηλανδός τουρίστας δήλωσε στην New Zealand Herald -την μεγαλύτερη εφημερίδα της Νέας Ζηλανδίας- πως οι Έλληνες αστυνομικοί τον απήγαγαν, τον έδεσαν με χειροπέδες, του έβαλαν ένα τσουβάλι στο κεφάλι και τον μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα όπου τον κλώτσησαν, τον έδειραν και του πήραν το πορτοφόλι.

Ο αστυνομικός διοικητής Χανίων δικαιολόγησε τους αστυνομικούς, λέγοντας πως οι αστυνομικοί της Κρήτης βλέπουν επί τρία χρόνια τους Αθηναίους συναδέλφους τους να σαπίζουν στο ξύλο χιλιάδες κόσμο και να μην τιμωρείται κανείς, οπότε θέλησαν να τους μιμηθούν για να νιώσουν κι αυτοί πρωτευουσιάνοι.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, δήλωσε πως ο δεύτερος ξυλοδαρμός τουρίστα από αστυνομικούς μέσα σε λίγες μέρες -είχε προηγηθεί ο ξυλοδαρμός τουρίστα από τη Νότιο Κορέα– αποδεικνύει περίτρανα πως οι Έλληνες αστυνομικοί δεν είναι ρατσιστές, αφού, εκτός από Έλληνες, Πακιστανούς και Αφγανούς, δέρνουν και τουρίστες.

Επίσης, ο κ. Δένδιας δήλωσε πως θα κάνει μήνυση στον Guardian.

Η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, δεν ανησυχεί για το ξυλοκόπημα τουριστών από αστυνομικούς, αφού πιστεύει πως η είδηση θα κάνει το γύρο του κόσμου, η Ελλάδα θα γίνει πόλος έλξης για όλους τους μαζοχιστές του πλανήτη και το επόμενο καλοκαίρι τα νησιά μας θα πλημμυρίσουν από εκατομμύρια μαζοχιστές τουρίστες που θα παρακαλάνε τους αστυνομικούς να τους κάνουν μαύρους στο ξύλο.

(Η σιωπή εισαγγελέων και τηλεδημοσιογράφων για τους ξυλοδαρμούς Ελλήνων, τουριστών και μεταναστών από αστυνομικούς οφείλεται στο γεγονός ότι τους φυλάνε αστυνομικοί -νύχτα και μέρα- επειδή είναι ξεπουλημένοι και τα έχουν κάνει πάνω τους. Εν τω μεταξύ, αστυνομικοί και χρυσαυγίτες καταστρέφουν και τον ελληνικό τουρισμό – τα δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο και τα ρεπορτάζ στα μεγάλα κανάλια του εξωτερικού πληθαίνουν καθημερινά. Όταν θα το πάρουν χαμπάρι οι επαγγελματίες που ζουν από τον τουρισμό, θα είναι πολύ αργά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.