Δουλειά από το σπίτι


Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Regus, όλο και περισσότεροι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο επιλέγουν την εργασία από το σπίτι. Την εργασία από το σπίτι επιλέγουν και πολλοί Έλληνες, ενώ ακόμα περισσότεροι Έλληνες επιλέγουν την ανεργία από το σπίτι.

Όπως δείχνει η έρευνα, οι εργαζόμενοι από το σπίτι διαμαρτύρονται για τη δυσκολία συγκέντρωσης λόγω εξωγενών παραγόντων. Θέλουν τον βούρδουλα του προϊστάμενου, για να συγκεντρωθούν – αλλιώς, δεν μπορούν.

Έξι στους δέκα ερωτηθέντες που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν πως –ενώ εργάζονται- τους διακόπτουν τα παιδιά τους ή άλλοι συγγενείς τους.

Βέβαια, αυτό συνέβαινε και ενώ εργάζονταν στο γραφείο, αφού σε έπαιρνε το παιδί σου τηλέφωνο και εσύ του το έκλεινες στα μούτρα ή δεν του απαντούσες καν, με αποτέλεσμα το παιδί να νιώθει παραμελημένο, να έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση και αύριο μεθαύριο θα πάει στο σχολείο με ένα Καλάσνικοφ και θα καθαρίσει σαρανταπέντε δάσκαλους κι εξήντα μαθητάδες, και εσύ θα αναρωτιέσαι ποιος έφταιξε. Εσύ έφταιξες, παλιομαλάκα!

Κάποιοι από αυτούς που εργάζονται στο σπίτι δηλώνουν πως τους διακόπτουν τα κατοικίδια ζώα αλλά κάποιοι άλλοι δεν ενοχλούνται καθόλου από τα κατοικίδια ζώα επειδή δεν έχουν κατοικίδια ζώα.

Σύμφωνα με την έρευνα, αρκετοί εργαζόμενοι από το σπίτι παραπονέθηκαν για το αίσθημα μοναξιάς και αποξένωσης από τους συναδέλφους, και σε αυτό έχουν δίκιο γιατί είναι πάντα όμορφο να ξέρεις ότι μπορείς ανά πάσα στιγμή να πας στις τουαλέτες και να ρίξεις έναν στα γρήγορα στη Σούλα που βγάζει τις φωτοτυπίες.

Από την άλλη, το πλεονέκτημα του να εργάζεσαι στο σπίτι είναι πως μπορείς να αυνανιστείς όποτε γουστάρεις, ενώ στο γραφείο οι συνάδελφοί σου δεν θα ενθουσιάζονταν και πολύ αν την πετούσες ξαφνικά έξω και την έκανες σφεντόνα γιατί μόνο εσύ νιώθεις το μεγαλείο του Διογένη που τραβούσε μαλακία μέσα στην Αγορά.

Οι εργαζόμενοι από το σπίτι θεωρούν πως μειώνονται οι πιθανότητες προαγωγής τους αλλά θα έπρεπε να εκτιμάνε το ότι είναι αυξημένες οι πιθανότητες να κόψουν έναν υπνάκο όποτε γουστάρουν ή να γράψουν τη δουλειά στ’ αρχίδια τους και να πάνε βόλτα.

(Επειδή δουλεύω στο σπίτι –όχι απαραίτητα το δικό μου αλλά όπου βρεθώ-, θέλω να σας διαβεβαιώσω πως είναι γαμάτη φάση. Δουλεύεις καμιά ωρίτσα με το σώβρακο -ο Θεός να το κάνει δουλειά-, βγάζεις το μεροκάματο και μετά ξεσκίζεσαι στις τσάρκες με αυτούς που πραγματικά γουστάρεις. Ούτε υστερικά αφεντικά, ούτε συνάδελφοι του κώλου, ούτε προαγωγές, ούτε ανταγωνισμοί, ούτε απολύσεις· πραγματικά, είναι τέλειο. Βέβαια, αν δουλεύεις στο σπίτι, κοίταξε να κάνεις κάτι που το αγαπάς.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.