Γιατί πληρώνουμε χωρίς απόδειξη;

Οι καταναλωτές έχουν πια το δικαίωμα να μην πληρώνουν το αντίτιμο για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που αγοράζουν, αν το κατάστημα δεν τους δώσει απόδειξη. Η σχετική Αγορανομική Διάταξη δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ανεξάρτητα με το αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος με το συγκεκριμένο μέτρο, υπάρχει κάτι παράλογο στο να ζητάνε οι Έλληνες καταναλωτές απόδειξη για τα προϊόντα που αγοράζουν.

Η Ελλάδα δέχτηκε να πληρώσει το ελληνικό δημόσιο χρέος, χωρίς να έχει δει ακόμα τον “λογαριασμό”.

Δηλαδή, οι Έλληνες πληρώνουν μερικές εκατοντάδες δισεκατομμύρια, χωρίς να ξέρουν τι χρωστάνε, σε ποιους και από ποιους δημιουργήθηκε αυτό το υπέρογκο χρέος.

Έχουμε το δικαίωμα και την υποχρέωση να ζητάμε απόδειξη από τον ψιλικατζή για τα πέντε ευρώ αλλά δεν έχουμε το δικαίωμα να ζητήσουμε την απόδειξη για το τεράστιο ελληνικό χρέος που διέλυσε τη χώρα και εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.

Ο ορθός λόγος γεννήθηκε στην Ελλάδα. Είναι προφανές ότι έχει πεθάνει. Για την Ελλάδα τουλάχιστον.

(Στις 7 Ιανουαρίου του 2011, έγραφα για πρώτη φορά για την πρόταση, από το βήμα της Βουλής, της Σοφία Σακοράφα -που ήταν τότε ανεξάρτητη βουλευτής- για τη δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του δημοσίου χρέους και την άρνηση του απεχθούς χρέους.)

(Στις 7 Απριλίου του 2011, έγραφα για την “Επιτροπή λογιστικού ελέγχου του ελληνικού δημοσίου χρέους”.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.