Καταδικάστε, καταδικάστε…

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει άγρια δολοφονική επίθεση σε βάρος του βουλευτή του, Δημήτρη Στρατούλη, από μέλη της Χρυσής Αυγής. Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή είχε -υποτίθεται- στο στόχαστρό της τους πολιτικούς της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν -συνεχίζουν να κυβερνούν- και οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία, αλλά, για την ώρα, επιτίθεται μόνο σε αριστερούς που δεν κυβέρνησαν ποτέ.

Όλοι καταδικάζουν τη βία. Ή σου ζητούν να καταδικάσεις τη βία. Τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται – δηλαδή και τον Καραϊσκάκη και τον Κολοκοτρώνη.

Περιέργως, αν και δεκάδες χιλιάδες Έλληνες αναγκάζονται να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό, κανείς δεν σκέφτηκε να ζητήσει να καταδικάσουμε τη μετανάστευση. Τη μετανάστευση των Ελλήνων, βέβαια. Γιατί τη μετανάστευση των ξένων στην Ελλάδα την έχουμε καταδικάσει.

Η Ελλάδα χρεοκόπησε χωρίς να έχει οδηγηθεί κανένας πολιτικός στο δικαστήριο.

Οι Έλληνες πολίτες πληροφορούνται πως έχουν το δικαίωμα να μην πληρώνουν το αντίτιμο για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που αγοράζουν, αν το κατάστημα δεν τους δώσει απόδειξη αλλά δεν έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν την απόδειξη για το ελληνικό δημόσιο χρέος που ανέρχεται σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια και πρέπει να το πληρώσουν αν και έχει διαλύσει τις ζωές τους.

Χιλιάδες Έλληνες αυτοκτονούν, ακόμα περισσότεροι μένουν άστεγοι, ενώ, χτες, βάρκα με μετανάστες βουλιάζει ανοιχτά της Λέσβου, με αποτέλεσμα 21 άνθρωποι να βρουν τραγικό θάνατο και 6 ακόμα να αγνοούνται. Οι νεκροί αποκαλούνται από τα ΜΜΕ -αλλά και από την πλειοψηφία των πολιτών- “λαθρομετανάστες”. Πάλι καλά, θα μπορούσαν να χαρακτηρίζονται “λαθρονεκροί” ή “λαθροπτώματα”.

Όταν έχεις καταδικάσει τη δικαιοσύνη, τη λογική και την ανθρωπιά, δεν έχεις το δικαίωμα να καταδικάζεις τη βία.

Είναι η καταδίκη της δικαιοσύνης, της λογικής και της ανθρωπιάς που κάνει τη βία αναπόφευκτη.

Και εσένα που καταδικάζεις τη βία γραφικό και υποκριτή.

Γιατί δεν καταδικάζεις τη βία σε βάρος των άλλων αλλά τη βία που φοβάσαι ότι θα υποστείς.

Τη βία που εσύ καλείς και προσκαλείς.

Και η βία σε ακούει και έρχεται.

Ολοταχώς.

Στις 20 Μαρτίου του 2012, έγραφα: “Βία, Δικαιοσύνη και Δημοκρατία”

Στις 8 Ιουνίου του 2012: “Η μόνη απάντηση στη βία είναι η Δικαιοσύνη”

Στις 29 Ιουνίου του 2012, για τη “βία της αδιαφορίας”: “Περισσεύετε”

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.