Πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Ελλάδα!


Το τελευταίο διάστημα –και όχι μόνο- υπάρχουν δημοσιεύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στον υποθαλάσσιο χώρο της χώρας μας που μπορούν να αποφέρουν στην Ελλάδα δισεκατομμύρια και να τρώμε όλοι με χρυσά κουτάλια.

Είμαι βέβαιος πως στον υποθαλάσσιο χώρο και στο υπέδαφος της Ελλάδας υπάρχει πετρέλαιο, φυσικό αέριο, χρυσός, διαμάντια, πετράδια, iPhone, iPad και διάφορα άλλα πολύτιμα πράγματα.

Υποστηρίζω, όμως, πως δεν πρέπει να τα αγγίξουμε. Πρέπει να τα αφήσουμε εκεί που βρίσκονται.

Επί δεκαετίες, ακούμε στην Ελλάδα πως οι Έλληνες δεν σκέφτονται τις επόμενες γενιές. Και είναι αλήθεια. Εδώ δεν σκέφτονται ο ένας τον άλλον, τους επόμενους θα σκέφτονται;

Είναι μια χρυσή ευκαιρία λοιπόν να αποδείξουμε πως σκεφτόμαστε τις επόμενες γενιές Ελλήνων και να τους κάνουμε ένα δώρο.

Να θυσιαστούμε εμείς για αυτούς.

Επειδή είναι βέβαιο πως όσα δισεκατομμύρια και να βγάλουν οι σύγχρονοι Έλληνες από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα τα κάνουν κι αυτά λουλούδια στα μπουζούκια, Καγιέν και καταθέσεις για λίγους στην Ελβετία, προτείνω να τα αφήσουμε ανέγγιχτα.

Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο να μείνουν εκεί που είναι.

Είναι μια χρυσή ευκαιρία να αποδείξουμε σε όλο τον κόσμο πως το χρήμα δεν το λογαριάζουμε. Πως ζούμε μόνο για το πνεύμα και τα ανώτερα ανθρώπινα ιδεώδη. Πως είμαστε άξιοι -αν όχι ανώτεροι- απόγονοι του Σωκράτη και του Αριστοτέλη.

Οι μελλοντικές γενιές Ελλήνων θα μας ευγνωμονούν που ζήσαμε εμείς φτωχικά για να την περνάνε αυτοί ζωή και κότα, ενώ οι ξένοι θα μας κοιτάζουν πάλι με θαυμασμό και θα μας αποθεώνουν επειδή φανήκαμε υπεράνω χρημάτων και σκεφτήκαμε τους απογόνους μας.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.