Τα παιδιά στο ΠΙΚΠΑ Βούλας πιστεύουν πως υπάρχει Άγιος Βασίλης

Μεγάλη μάχη σήμερα στην ομάδα για τον Άγιο Βασίλη! Υπάρχει, δεν υπάρχει, είναι φάντασμα, είναι ένας χοντρός κύριος που υποστηρίζει τον Ολυμπιακό…

Εγώ ήμουν μάλλον με τους δύσπιστους. Και να που μου ζητείται να γράψω τι θα ήθελα για τα παιδιά, για να το διαβάσουν όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν. Ας είναι…

Άγιε Βασίλη, για τα παιδιά μας θα ήθελα ανθρώπους να τους μάθουν πράγματα: χορό ( η Α. θέλει οπωσδήποτε hip hop), θέατρο, ζωγραφική, γράμματα, πηλό, φωτογραφία, ιππασία, μπαλέτο κι άλλα.

Θα ήθελα κι ανθρώπους να βγάζουν τα παιδιά έξω. Να τα πηγαίνουν σινεμά, λούνα παρκ, θέατρο, πλανητάριο κι όπου αλλού πηγαίνουν τα παιδιά.

Αν πάλι κάποιοι δεν έχουν χρόνο αλλά έχουν χρήματα -λένε πως δύσκολα βρίσκει κανείς και τα δύο-, κάτι θα βρούμε να κάνουμε και με αυτά!

Χωρίς να θέλω να φανώ αχάριστη, δεν θα ήθελα, όμως, όποιον κι όποιον. Κυρίως, δε θέλω ανθρώπους που θα έρθουν από λύπηση.

Θέλω ανθρώπους που θα έρθουν επειδή πιστεύουν βαθειά ότι τα παιδιά μας τα αξίζουν όλα αυτά- ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο από ότι τα αξίζουν ΌΛΑ τα παιδιά.

Αυτά.

Κι ας ελπίσουμε ο Σ. – που χτυπιόταν ότι σε είδε κι ότι υπάρχεις- να ξέρει κάτι παραπάνω από μένα…

Πάττυ

(Με αφορμή το κείμενο “Στο ίδρυμα”, έλαβα πολλά μέιλ από ανθρώπους που εξέφρασαν την επιθυμία τους να γίνουν εθελοντές ή να προσφέρουν με άλλους τρόπους στα παιδιά που είναι στα ιδρύματα. Παρακάλεσα την Πάττυ -με την οποία είμαστε στην ίδια ομάδα στο ίδρυμα- να γράψει, ως γνώστρια των αναγκών, λίγα λόγια για τις φίλες και τους φίλους που αναρωτιούνται με ποιο τρόπο μπορούν να σταθούν δίπλα στα παιδιά. Η Πάττυ έγραψε τους τρόπους απλά και όμορφα. Άκουσα κι εγώ χτες τον Σ. να λέει πως ο Άγιος Βασίλης υπάρχει και τον έχει δει. Κι εγώ πιστεύω πως υπάρχει ο Άγιος Βασίλης. Εσείς;)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.