Γράμμα από το Qatar

Αγαπητέ Πιτσιρίκο, τόσο καιρό διάβαζα τα γράμματα συμπατριωτών που οι καταστάσεις τους έκαναν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό και αφουγκραζόμουν τον πόνο και την αγωνία για την πατρίδα και τους αγαπημένους που αφήναν πίσω. Σκεφτόμουν να σου γράψω και εγώ, αλλά πραγματικά ντρεπόμουν, αφού εδώ στο Qatar έχω βρει μια νέα πατρίδα και πράγματα εδώ, και η ζωή είναι πολύ εύκολη μετά από αρκετά χρόνια παραμονής.

Βρέθηκα στην Ντόχα όταν στη Ελλάδα γιόρταζαν που θα αναλαμβάναμε τους Ολυμπιακούς αγώνες, και έτσι έχασα την μεγάλη γιορτή και τα γλέντια που ακολούθησαν, και δεν σου κρύβω ότι κάπου το ζήλεψα τότε.

Δεν θα κάνω τον έξυπνο ότι είχα το κληρονομικό χάρισμα που βρέθηκα εδώ πριν την κρίση, μου προσφέρθηκε μια καλή δουλειά και απλά την δέχτηκα.

Από τότε αποφάσισα ότι η πατρίδα μου θα είναι το Qatar.

Ο λόγος που σου γράφω είναι απλός, τον τελευταίο καιρό έχει δημιουργηθεί μια μικρή κοινωνία Ελλήνων εδώ στην Doha, ο κάθε ένας από μέρους του έχει δώσει έναν μικρό αγώνα για να κρατηθεί το όνομα μας καθαρό και να μας έχουν σε υπόληψη και σεβασμό οι ντόπιες επιχειρήσεις και η κοινωνία. (Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις… αρπαχτικών, αλλά ok)

Θα ήθελα να παρακαλέσω να σταματήσουν αυτά τα τσίρκο- μπουλούκια πολιτικών και “επιχειρηματιών” που έρχονται κατά καιρούς, προκειμένου να φέρουν επενδύσεις και ανάπτυξη στην Ελλάδα. (Το ξεκίνησε πρώτος ο παππούλης ο Κάρολος και ακολουθεί κι ο Τρελά- Αντώνης).

Αυτές οι εξορμήσεις διαπλοκής και ξεπουλήματος, πίστεψε με μόνο κακό κάνουν στην χώρα και φυσικά και σε εμάς εδώ.

Δεν τρώνε κουτόχορτο οι Άραβες και ξέρουν πολύ καλά ποιος είναι ο κάθε ένας σε κάθε “αποστολή” από τον εκάστοτε κυβερνητικό αξιωματούχο μέχρι τον τελευταίο τραπεζίτη – επιχειρηματία.

Κλείνοντας θα ήθελα να σχηματίσεις την εικόνα στο μυαλό σου… Της συνάντησης των εδώ κυβερνητικών με το συρφετό τον 40 επιχειρηματιών, με επικεφαλής (local) μεγάλο – προέδρους κλπ.

Υ.Γ. Φύγαμε για να μην μας κάνει άλλο κακό η παρτίδα με τους κυβερνώντες και τις επιλογές των πολιτών της, αλλά είπαμε …μην έρχεται να μας βλάψει στο νέο τόπο που ήρθαμε να κάνουμε μια νέα αρχή.

(Αγαπητέ φίλε, είναι αυτό που λένε: “Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει”. Βέβαια, ο Σεφέρης, στο ποίημά του, εννοούσε ταξίδια εντός Ελλάδος, αλλά οι Έλληνες δεν το έχουν με την ποίηση και δεν διάβασαν ποτέ ολόκληρο το ποίημα, με αποτέλεσμα να έχει μείνει η γενική εντύπωση πως, σε όποιο μέρος του κόσμου και να ταξιδέψει κάποιος, η Ελλάδα τον πληγώνει. Μου αρέσει αυτό που γράφετε, δηλαδή πως οι Έλληνες έχετε κάνει ένα καλό όνομα στο Κατάρ και έρχονται οι καταραμένοι Έλληνες πολιτικοί και σας το χαλάνε. Κι εμείς είχαμε κάποτε ένα καλό όνομα εδώ στην Ελλάδα αλλά τα τελευταία 2.500 χρόνια το χαλάσαμε κάπως. Πάντως, αν συναντήσετε κάποιον από την ομάδα του Σαμαρά, να προσέξετε μη σας αρπάξει το πορτοφόλι. Καλή πατρίδα.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.