Η Τουρκία θα μας σώσει

Πιτσιρίκο καλησπέρα, το όνομά μου είναι Δ… … και για κακή;, καλή τύχη; (ακόμα το ψάχνω) είμαι φαντάρος στο νομό Ξάνθης. Σε μια περιοχή, όπου σχεδόν το 60% κατοικείται από Έλληνες και το υπόλοιπο 40% από Πομάκους. Οι Πομάκοι προέρχονται από μια μίξη Σλάβων και Βουλγάρων και δεν κατοικούν μόνο στην Ελλάδα -έτσι για σπάσιμο όπως νομίζουν οι περισσότεροι παοκτζήδες του Βόρειου Greecetsikistan- αλλά οι περισσότεροι βρίσκονται στη Βουλγαρία μερικοί στην Αλβανία και άλλοι στην Τουρκία.

Οι Πομάκοι της Θράκης λοιπόν έχουν ελληνική υπηκοότητα και τουρκική εθνικότητα πομακική γλώσσα και επίσης υπηρετούν κανονική θητεία στο στρατό (9μηνο).

Τώρα που η εγκυκλοπαιδική μας γνώση μεγάλωσε λίγο περισσότερα από όση μας είχε προσφέρει το τηλεοπτικό σίριαλ του ΑΝΤ1 με την φοιτήτρια και τον Πομάκο, νομίζω πως μπορώ να συνεχίσω στο κυρίως θέμα.

Η εθνικότητα των Πομάκων της Θράκης είναι τουρκική και αυτό γιατί η Τουρκία προσφέρει σε αυτούς χρήματα για να δηλώνουν Τούρκοι και να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε σχολεία και να μαθαίνουν τούρκικα.

Λοιπόν, κάπου εδώ φτάνει και ο Έλληνας κυρίες και κύριοι. Ο Έλληνας, ο γαμιάς, ο πατριώτης, ο φασίστας…ο Έλληνας που έχει γονατίσει σε μια κυβέρνηση που στήριζε τόσα χρόνια και ψήφιζε, ο Έλληνας που αγόραζε πάντα από Βουλγαρία γιατί ήταν πιο φτηνά και δεν έκανε κάτι εδώ για να κατεβούν οι τιμές της ελληνικής αγοράς και τώρα λέει γιατί κατέρρευσε η ελληνική αγορά.

Έρχεται ο Έλληνας που όχι απλά δεν γούσταρε τους Πομάκους αλλά πλέον κατεβάζει το κεφάλι του και ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΜΑΚΩΝ, για να παίρνει και αυτός ανάλογη αμοιβή.

Σήκωσε ψηλά το κεφάλι Έλληνα και συνέχισε να το κάνεις, δεν είναι δικό σου το λάθος φίλε μου και εγώ θα το έκανα άμα δεν είχα να φάω εγώ και τα παιδιά μου…αν και αυτό δεν είναι λύση. Έτσι έμαθα λοιπόν ότι γίνεται σε κάποια χωριά εδώ στη Θράκη και αποφάσισα να σου το στείλω.

Sorry για τα ορθογραφικά. Με αγάπη, ένας φαντάρος που όπως του είπαν απαγορεύεται να κατεβαίνει σε πορείες γιατί με βάση τον στρατιωτικό νόμο η πολιτική έκφραση απαγορεύεται. Η ανάσα πάλι…παίζει. Και πάλι ευχαριστώ.

(Αγαπητέ φίλε, μην ανησυχείτε για τα ορθογραφικά λάθη, τα διορθώνω εγώ που διόρθωνα και τον δάσκαλο στο σχολείο. Δεν το κατέχω το θέμα με τους Πομάκους. Η μόνη σχέση που είχα μέχρι τώρα μαζί τους είναι πως στη στρατιωτική μου θητεία γνώρισα μερικά παιδιά και ήταν μια χαρά τύποι, εκτός από έναν Πομάκο που -την ώρα του γεύματος- μου είπε πως “καλά σας έκαναν οι Τούρκοι και σας γάμησαν το ’22”, και τότε εγώ του έφερα τον μεταλλικό δίσκο στο κεφάλι και τρέχανε πάνω του τα μακαρόνια, το κοκκινιστό και οι σάλτσες, αλλά ας πρόσεχε γιατί ο παππούς μου και η γιαγιά μου ήταν πρόσφυγες. Πάντως, μετά μου ζήτησε συγγνώμη. Δεν ξέρω αν, όπως μου γράφετε, υπάρχουν Έλληνες στην Θράκη που στέλνουν τα παιδιά τους σε τουρκόφωνα -και όχι τουρκικά- σχολεία για να παίρνουν χρήματα αλλά, αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, προβλέπω να γίνεται ο κακός χαμός στα δελτία ειδήσεων – πριν και μετά από το τούρκικο σίριαλ. Από την άλλη, μπορούν όλοι οι Έλληνες να στείλουν τα παιδιά τους σε τουρκόφωνα σχολεία, ώστε να μην χαλάμε χρήματα για παιδεία και να εξοντώσουμε την Τουρκία οικονομικά. Στις πορείες να πηγαίνετε με την στολή σας. Θα φάτε πολύ χειροκρότημα και θα χτυπήσετε και γκόμενα. Καλός πολίτης.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.