Ψίχουλα στα θρανία

Φάνηκαν ήδη τα πρώτα δείγματα ανάπτυξης στη χώρα, αφού από τον Φεβρουάριο θα διατίθεται δωρεάν σε 250.000 μαθητές δημοτικών σχολείων ένα μικρό γεύμα που θα περιλαμβάνει τοστ, φρούτο και γάλα. Ο υποσιτισμός πολλών παιδιών δεν ήταν ένας αριστερός μύθος αλλά μια δεξιά πραγματικότητα.Το υπουργείο Παιδείας δεν έχει αποφασίσει αν το κολατσιό θα προσφέρεται στους μαθητές πριν από την προσευχή ή αμέσως μετά, ώστε να νομίζουν πως το φαΐ τους το στέλνει ο Θεός και να μην αισθάνονται ζητιανάκια.

Πολλοί δάσκαλοι υποστηρίζουν πως το κολατσιό πρέπει να δίνεται στο τέλος των μαθημάτων, ώστε να μπορούν να εκβιάζουν τους πεινασμένους μαθητές πως, αν δεν κάτσουν φρόνιμοι, θα τους αφήσουν ξενηστικωμένους.

Κάποιοι γονείς ζητούν να δίνεται στους μαθητές και μεσημεριανό γεύμα, ενώ κάποιοι άλλοι ζητούν να έχει το δικαίωμα το παιδί τους να φέρνει το τοστ στο σπίτι για να το μοιραστεί μαζί τους.

Εν τω μεταξύ, πρόβλημα παρουσιάζεται με τον τρόπο διανομής του γεύματος, αφού οι χορτάτοι μαθητές θα κοροϊδεύουν τους πεινάλες, οπότε θα μπουκώνουν όλα τα πιτσιρίκια με το ζόρι, για να μην υπάρχουν κοινωνικές διακρίσεις.

Επειδή στους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου δεν θα διατίθεται γεύμα -γιατί είναι μεγάλοι και αντέχουν την πείνα- πολλοί γονείς θα ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να κάνουν πως είναι ζαβά και αγράμματα, ώστε να κάτσουν καμιά 20αριά χρόνια στο Δημοτικό μέχρι να περάσει η κρίση.

Τα Σάββατα και τις Κυριακές, οι μαθητές δεν θα δικαιούνται κολατσιό –αφού δεν θα γίνονται μαθήματα- αλλά θα έχουν προτεραιότητα στο πρόσφορο στην εκκλησία, ενώ θα παίρνουν και διπλή μερίδα κόλλυβα στα μνημόσυνα.

(Πόσο ντροπιαστική αυτή η είδηση. Αλλά ποιος ντρέπεται πια;)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.