Παρακαλείστε να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα

Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν νιώσει έκπληξη από την σκληρή στάση της κυβέρνησης απέναντι στους απεργούς του Μετρό και την απόφασή της να τους επιστρατεύσει, στέλνοντάς τους τα ΜΑΤ. Για όλα αυτά, υπάρχει μια εξήγηση.Η κυβέρνηση ξέρει πως κάθε μέρα που δεν θα λειτουργεί το Μετρό η δημοτικότητά της θα πέφτει.

Βέβαια, αυτό δεν οφείλεται στην ταλαιπωρία των Αθηναίων.

Η δημοτικότητα της κυβέρνησης πέφτει κάθε μέρα που δεν λειτουργεί το Μετρό επειδή οι επιβάτες δεν ακούν από τα μεγάφωνα τη φράση “παρακαλείστε να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα”.

Δεν είναι τυχαίο ότι η φράση “παρακαλείστε να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα” ακούγεται κάθε μισό λεπτό στο Μετρό και τα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Και φυσικά, αυτή η φράση δεν ακούγεται επειδή υπάρχουν κλέφτες.

Το μόνο μέρος που αισθάνεσαι πλούσιος είναι το Μετρό.

Όταν ακούς κάποιον να σου λέει συνέχεια να προσέχεις τα προσωπικά σου αντικείμενα, αρχίζεις να πιστεύεις ότι έχεις προσωπικά αντικείμενα και πως κάποιοι θέλουν να σου τα πάρουν.

Δηλαδή, πιστεύεις πως είσαι προνομιούχος και ξεχνάς πως μπορεί να είσαι άνεργος ή να παίρνεις 480 ευρώ το μήνα.

Όσο το Μετρό δεν λειτουργούσε λόγω της απεργίας, οι Αθηναίοι δεν είχαν κάποιον να τους υπενθυμίζει κάθε τρεις και λίγο να προσέχουν τα προσωπικά τους αντικείμενα και συνειδητοποιούσαν πως είναι πτωχούληδες.

Γι’ αυτό, η κυβέρνηση χρησιμοποίησε όλα τα μέσα για να σπάσει την απεργία των εργαζομένων στο Μετρό.

Ο Αντώνης Σαμαράς σκέφτεται σοβαρά η φράση “παρακαλείστε να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα” να ακούγεται παντού -από τις εκκλησίες μέχρι τα γήπεδα-, ώστε όλοι οι Έλληνες να βλέπουν με καχυποψία τον διπλανό τους και η κυβέρνηση να τους αφαιρέσει όλα τους τα προσωπικά αντικείμενα και τα σπίτια με την ησυχία της.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.