Σαν να μην πέρασε μια μέρα

Το 2010 το υπουργείο Οικονομικών -στην προσπάθειά του να γεμίσει τα κρατικά ταμεία- είχε αποφασίσει να επιβάλει στα τηλεοπτικά κανάλια ειδικό φόρο 20% για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις. Ο φόρος επρόκειτο να αρχίσει να αποδίδεται στο κράτος την 1η Ιουλίου του 2010.

Η επιβολή του ειδικού φόρου στις τηλεοπτικές διαφημίσεις πήρε αναβολή για την 1η Οκτωβρίου του 2010, μετά αναβλήθηκε για την 1η Ιανουαρίου του 2012, αργότερα αναβλήθηκε για την 1η Ιανουαρίου του 2013 και λίγο πριν τελειώσει το 2012 –ναι, σωστά το μαντέψατε- ο φόρος πήρε αναβολή για την 1η Ιανουαρίου του 2014.

Οι νταβατζήδες των ΜΜΕ κατέχουν δημόσιες συχνότητες, δεν έχουν νόμιμη άδεια, δεν πληρώνουν φόρους και -πριν από λίγες ημέρες- το χρεοκοπημένο Mega πήρε δάνειο 98 εκατομμύρια ευρώ.

Επειδή είναι κουραστικό να γράφω τα ίδια και τα ίδια –αν και έχουν περάσει 3 χρόνια, δεν έχει αλλάξει τίποτα- τον Οκτώβριο του 2010 έγραφα για τον ειδικό φόρο «Μέχρι πότε θα πληρώνουμε Πρετεντέρη;» και τον Δεκέμβριο του 2010 έγραφα «Ακόμα ένα χτύπημα στη διαφθορά».

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.