Άλλος για Χίο τράβηξε

Είμαι εδώ και πολύ καιρό αναγνώστης του blog σας και διαβάζω εδώ και αρκετό καιρό τα άρθρα που γράφετε. Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε για το σχέδιο Αθηνά και για το τι προσπαθεί να κάνει το υπουργείο παιδείας με την συγχώνευση, τελείως διαφορετικών πανεπιστημιακών τμημάτων και ΤΕΙ. Εδώ στην Χίο λοιπόν, το μέρος όπου σπουδάζω, έχουμε μια τέτοια σοβαρή περίπτωση.

Το τμήμα μηχανικών οικονομίας και διοίκησης συγχωνεύεται με το τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων. Ένα πολυτεχνικό τμήμα δηλαδή, πενταετούς φοίτησης, συγχωνεύεται με ένα οικονομικό τμήμα τετραετούς φοίτησης. Τα παιδιά εδώ, που σπουδάζουν στα 2 τμήματα, προσπαθούν να προωθήσουν αυτό το ζήτημα, ώστε να μπορέσουν να αποφύγουν αυτήν την συγχώνευση.

Για αυτό λοιπόν, θα ήθελα να σας ζητήσω να γράψετε, αν έχετε χρόνο, για αυτό το ζήτημα και όχι μόνο για τα συγκεκριμένα τμήματα αλλά και για όλα τα άλλα πανεπιστήμια και ΤΕΙ (ΤΕΙ Ιονίου, ΤΕΙ Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) τα οποία συγχωνεύονται και με αυτό τον τρόπο χιλιάδες παιδιά εξαναγκάζονται να φύγουν από τις πόλεις στις οποίες είχαν επιλέξει να σπουδάσουν.

Σας ζητώ να γράψετε ένα άρθρο για όλα αυτά τα παιδιά που αναγκάζονται να αλλάξουν φοιτητική στέγη και επαγγελματικό προσανατολισμό, έτσι ώστε να μπορέσει ο κόσμος να ενημερωθεί για αυτό το θέμα.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας,

Γιώργος

(Αγαπητέ φίλε, τα γράψατε εσείς, οπότε δεν χρειάζεται να τα γράψω κι εγώ. Έγραψα ξανά πως έχω λάβει άπειρα μέιλ και μηνύματα -σαν το δικό σας- από φοιτητές. Σας διαβεβαιώνω πως ο “κόσμος” δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τα προβλήματα που δημιουργεί το σχέδιο “Αθηνά” σε χιλιάδες φοιτητές. Νοιάζονται αυτοί που έχουν παιδιά που σπουδάζουν. Για τα δικά τους παιδιά, όχι για όλα. Οι νέοι Έλληνες -και όχι μόνο οι νέοι- δεν φεύγουν από τις πόλεις που σπουδάζουν αλλά από τη χώρα τους. Η τύχη των φοιτητών είναι στα χέρια τους. Καλή τύχη και διαβάστε αυτό: “Η γενιά του μουτζούρη”.)

(Για κάποιους φίλους που μου στέλνουν μέιλ με αιτήματα και θυμώνουν αν δεν ανταποκριθώ, να τους θυμίσω πως δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος, ούτε δημόσια υπηρεσία. Επίσης, να τους θυμίσω πως ο καθένας που γράφει ένα μέιλ νομίζει πως είναι ο μοναδικός που το κάνει. Δεν είναι. Είναι πολλοί κι εγώ είμαι ένας.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.