Γιατί κυρία;

Γεια σου και πάλι Πιτσιρίκο. Πριν 2 μήνες, παρήγγειλα από το Youth for Human Rights ένα εκπαιδευτικό ενημερωτικό πακέτο. Την περασμένη εβδομάδα ήρθε, και είδα με κάποιους μαθητές μου το dvd για τα 30 θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα όπως έχουν διατυπωθεί στη διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών. Ένα από τα 30 κλιπάκια είναι αυτό:

Δεν είχαμε πολύ χρόνο για συζήτηση και είπαμε πως θα το συζητήσουμε αυτή την εβδομάδα.

Λίγο πριν τελειώσουμε μόνο, ένα κοριτσάκι, κόρη αστυνομικού (τι ειρωνεία! ), με ρώτησε αν το βίντεο εστιάζει στην οικογενειακή βία.

Της απάντησα πως δεν αφορά μόνο σε αυτό και πως θα το συζητήσουμε περισσότερο στο επόμενο μάθημα.

Αναρωτιέμαι με ποιον τρόπο θα βρω την ψυχραιμία να κάνω τη συζήτηση χωρίς να απολυθώ…

Όπως και τις προηγούμενες φορές, δεν αποσκοπεί σε κάτι το μήνυμα, απλά ήθελα να το μοιραστώ μαζί σου μετά και την ανάγνωση του άρθρου σου για τους συλληφθέντες.

(Αγαπητή φίλη, είναι βέβαιο πως οι μαθητές σας ξέρουν πολύ καλά τι είναι βία και θα το μάθουν ακόμα καλύτερα στο μέλλον. Η αγία ελληνική οικογένεια προετοιμάζει από μικρά τα παιδιά, για να βγουν στην κοινωνία και να αρχίσουν τα μπουνίδια. Επειδή τυχαίνει αυτή την εποχή να συναναστρέφομαι πολλά παιδιά, έχω φτάσει στο συμπέρασμα ότι τα ξέρουν όλα. Οπότε, αφήστε τα να μιλήσουν μόνα τους για τη βία· εσείς δεν χρειάζεται να πείτε τίποτα. Βάλτε τα σε ένα κύκλο με καρέκλες για να μπορούν όλα τα παιδιά να βλέπουν το ένα το άλλο -χωρίς τραπέζια ή θρανία μπροστά- και ζητήστε τους να πουν τις προσωπικές τους εμπειρίες από τη βία. Θα σας φύγει το σαγόνι από αυτά που θα ακούσετε. Και δεν θα χάσετε και τη δουλειά σας.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.