Κάτω οι μισθοί!

Αναστάτωση προκάλεσε η δήλωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργου Μέργου, πως «ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλά επίπεδα». Οι μόνοι που δεν ενοχλήθηκαν ήταν οι άνεργοι που θεωρούν τον κατώτατο μισθό πολύ υψηλό.Μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν, ο κ. Μέργος διευκρίνισε πως δεν είχε αντιληφθεί ότι τα 586 ευρώ είναι ένας μηνιαίος μισθός αλλά νόμιζε πως είναι ένα μεροκάματο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μούργος δήλωσε: «Νόμιζα πως το κατώτατο ημερομίσθιο είναι τα 586 ευρώ που παίρνω εγώ. Σοκαρίστηκα όταν έμαθα πως ένα δικό μου ημερομίσθιο είναι ένας ολόκληρος μισθός.».

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης πήρε αποστάσεις από τις δηλώσεις του κ. Μούργου και δήλωσε πως οι θέσεις της κυβέρνησης για την μισθωτή εργασία ταυτίζονται με τις απόψεις των τεσσάρων αναρχικών που συνελήφθησαν για τις ληστείες στην Κοζάνη.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε πως ο Αντώνης Σαμαράς συμφωνεί με τον Νίκο Ρωμανό πως δεν πρέπει οι Έλληνες να δεσμεύσουν τις ζωές τους στη στυγνή εκμετάλλευση της μισθωτής εργασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, το σχέδιο του Αντώνη Σαμαρά είναι να βγάλει στην ανεργία όλους τους Έλληνες, ώστε να ζήσουν ελεύθεροι και να μην γίνουν γρανάζια οικονομικών συμφερόντων.

Ο κ. Βρούτσης ολοκλήρωσε, λέγοντας πως «τα κόμματα της Αριστεράς έχουν απαρνηθεί την ιδεολογία τους και παλεύουν για τους κατώτατους μισθούς και τα διαμερίσματα των μικροαστών -υπερασπιζόμενα, παράλληλα, το καθεστώς δουλείας που είναι η μισθωτή σκλαβιά-, ενώ ο φωτισμένος Αντώνης Σαμαράς οδηγεί τους Έλληνες στην αποτίναξη του ζυγού της μισθωτής εργασίας και της ατομικής ιδιοκτησίας, και παίρνει επάξια μια θέση δίπλα στον Μαρξ, τον Κροπότκιν και τον Προυντόν».

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.