Νέες θέσεις ανεργίας

Στο 6,45 % έφτασε η ύφεση της ελληνικής οικονομίας για το 2012 αλλά έχει περιθώρια βελτίωσης και προβλέπεται το 2013 να έχουμε μεγαλύτερη ύφεση. Η ανεργία τα πήγε ακόμα καλύτερα, αφού σκαρφάλωσε στο 27% και του χρόνου –τέτοιες μέρες- θα έχει ξεπεράσει το 37%.

Η κυβέρνηση είναι πολύ ευχαριστημένη γιατί μπορεί να μην δημιούργησε τις νέες θέσεις εργασίας που υποσχέθηκε αλλά έφτιαξε εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις ανεργίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, η αυξημένη ανεργία οφείλεται σε αυτό το πνεύμα ελευθερίας που διακατέχει τους Έλληνες που δεν θέλουν να δουλέψουν, γιατί όποιος θέλει να δουλέψει θα βρει δουλειά, ακόμα κι αν χρειαστεί να πάει στην Αυστραλία.

Η ανεργία στους νέους έχει φτάσει στο 61,7% και ο στόχος είναι να φτάσει στο 100% γιατί οι νέοι άνθρωποι δεν πρέπει να δουλεύουν αλλά να χαίρονται τα νιάτα τους.

Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός της χώρας είναι 3.339.892 άτομα που αποτελούν βαρίδι για τους υπόλοιπους, αφού, αν έλειπαν αυτοί, θα μιλούσαμε τώρα για το οικονομικό θαύμα της Ελλάδας.

Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στις γυναίκες, οπότε ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στις παλιές καλές μέρες που οι γυναίκες κάθονταν στο σπίτι και μαγείρευαν, σφουγγάριζαν και κουτσομπόλευαν, περιμένοντας να επιστρέψει ο άνδρας ο κουβαλητής από τη δουλειά για να του φορέσουν τις παντόφλες.

Βέβαια, πολλοί άνδρες είναι άνεργοι, οπότε είναι βέβαιο πως η γυναίκα θα γκρινιάξει και εσύ θα την πλακώσεις στις σφαλιάρες γιατί μπορεί να καταδικάζεις την βία απ’ όπου κι αν προέρχεται αλλά εξαιρείται η Μαρίκα που σου σπάει τ’ αρχίδια από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Εμείς οι άνεργοι την περνάμε φίνα –ποτέ δεν έχω περάσει τόσο όμορφα όσο αυτά τα υπέροχα χρόνια της ανεργίας- και χτυπάμε το σύστημα αλύπητα, αφού ο μόνος τρόπος να ανατρέψεις το σύστημα είναι να μην κάνεις τίποτα.

Εντάξει, όχι και τίποτα. Μπορείς να κάνεις μερικές απαλλοτριώσεις τραπεζών. Μη σε πουν και τεμπέλη.

Ας γίνουμε το φωτεινό παράδειγμα για όλους αυτούς τους σκλαβωμένους Έλληνες που έχουν γαντζωθεί με νύχια και με δόντια στις ηλίθιες δουλειές τους, και φοβούνται μην τις χάσουν.

Η δουλειά δεν είναι ντροπή. Είναι ντροπή και αίσχος.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.