Τι όμορφα που δένουν όλα

Η καταγγελία του Unfollow για τις απειλές σε βάρος συντάκτη του περιοδικού από συστηθέντα ως Δημήτρη Μελισσανίδη –εξαιτίας του ρεπορτάζ του περιοδικού για το λαθρεμπόριο πετρελαίου- έγινε το περασμένο Σάββατο. Από το Σάββατο, με ελάχιστες εξαιρέσεις σε σάιτ και μπλογκ, η είδηση δεν υπάρχει.

Την σφαίρα που στάλθηκε στον Στουρνάρα την ανακάλυψαν αμέσως τα ΜΜΕ, τις απειλές σε βάρος του συντάκτη του Unfollow όχι ακόμα.

Δεν θα τις ανακαλύψουν ποτέ.

Όπως δεν ανακάλυψαν το ρεπορτάζ του προηγούμενου μήνα στο Unfollow για τις φορολογικές δηλώσεις των Ελλήνων ολιγαρχών.

Όπως δεν ανακάλυψαν και τις τέσσερις αναβολές για τη δίκη της Aegean Oil για λαθρεμπόριο και πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος. Η υπόθεση θα εκδικαστεί (;) στις 12 Φεβρουαρίου στο Εφετείο Πειραιά.

Κατά έναν περίεργο τρόπο, και τις τέσσερις φορές που πήρε αναβολή η υπόθεση, απουσίαζε ο συνήγορος του Δημοσίου. Άκου να δεις.

Μια Μαφία κυβερνάει την Ελλάδα. Αλλά δεν πρέπει να μιλάς γι’ αυτήν. Πρέπει να μιλάς για τους «τρομοκράτες» που λήστεψαν την τράπεζα. Όχι για τους τρομοκράτες που έχουν τις τράπεζες.

Αν αυτή η Μαφία των ολιγαρχών δεν διαλυθεί, η Ελλάδα δεν έχει καμία ελπίδα.

Είναι και αυτή η περίεργη σιωπή. Ή μάλλον δεν είναι σιωπή. Είναι ομερτά.

Τόσο πρόθυμοι όλοι να καταδικάσουν τους αναρχικούς αλλά τόσο απρόθυμοι να καταδικάσουν τους ολιγάρχες.

Το τελευταίο διάστημα, με τη συμμετοχή μου στο Unfollow, έχω δει απίστευτα έγγραφα για τους γνωστούς ολιγάρχες. Ικανά να στείλουν στη φυλακή για πάντα τον οποιονδήποτε.

Σε μια άλλη χώρα, βέβαια, που υπάρχει έστω και κάποια υποψία Δικαιοσύνης.

Δεν τα έχω δει εγώ μόνο αυτά τα έγγραφα. Υπάρχουν σε όλα τα δημοσιογραφικά γραφεία. Τα έχουν όλοι.

Και γιατί δεν τα βγάζουν; Ποιος να τα βγάλει; Οι δήθεν εναλλακτικοί νέοι εκδότες που μέχρι χτες δούλευαν για τον Μπόμπολα και τον Βαρδινογιάννη; Ακόμα γι’ αυτούς δουλεύουν. Οι ίδιοι μπράβοι τους φυλάνε.

«Πρέπει να έχεις πλάτες για να βγάλεις αυτά τα έγγραφα» ακούς από παντού, «αν δεν έχεις, ξέχασέ το, γιατί θα σε βρούνε –αν σε βρούνε- στο χαντάκι».

Και γιατί να βρεθείς στο χαντάκι; Για ποια κοινωνία;

Αφού είναι σίγουρο πως ο δημοσιογράφος που θα φαγωθεί από τους εκτελεστές της Μαφίας της ολιγαρχίας θα αντιμετωπιστεί με ένα «Έλα μωρέ το μαλάκα, τι ήθελε και έμπλεκε; Να σου πω, θα πάμε Παντελίδη το βράδυ;».
.
Για αυτή την κοινωνία να χαραμιστείς; Να πας τζάμπα και βερεσέ; Κρίμα δεν είναι;

Αυτά σκέφτομαι.

Αλλά μετά παίρνω ανάποδες και λέω «τι λες ρε μαλάκα, θα τους γαμήσουμε την Παναγία τους παλιοπουσταράδες».

Άσε τον ψοφοδεή «πνευματικό κόσμο» να σερβίρει τον Βενιζέλο, να του γεμίζει με δουλοπρέπεια το ποτήρι και να τον θαυμάζει επειδή είναι πολύ άξιος που δεν έχει μπει ακόμα στη φυλακή σαν τον Άκη.

Δεν είμαι δημοσιογράφος, ούτε ρεπόρτερ. Συνεργάζομαι, όμως, με καλούς δημοσιογράφους αυτή την εποχή και γουστάρω τρελά. Γιατί δεν μασάνε.

(Τι όμορφα που δένουν όλα. Ο αυτοδημιούργητος –θαύμα θαύμα!- εφοπλιστής, ο υπερπατριώτης σύμβουλος του Σαμαρά που, εντελώς τυχαία, είναι δικηγόρος του αυτοδημιούργητου εφοπλιστή, το ακροδεξιό σάιτ που χρηματοδοτείται από την Νέα Δημοκρατία και άλλες τέτοιες όμορφες σχέσεις.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.