Ζήτω το Λουξεμβούργο!

Μπορεί η Κύπρος να μην στηρίχτηκε από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες στο Eurogroup –με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην καταστροφή-, αλλά ο τέως πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εξέφρασε την αντίθεσή του για τον τρόπο αντιμετώπισης της Κύπρου.

Ο κ. Γιούνκερ δήλωσε πως αισθάνθηκε ντροπή για όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες –αλλά θα το ξεπεράσει- και τόνισε πως «οι Κύπριοι αντιμετωπίστηκαν σαν να ήταν όλοι συμμορίτες και γκάνγκστερ».

Βέβαια, αυτό το «όλοι» με προβληματίζει κάπως, αφού είναι σαν να λέει ο Γιούνκερ πως οι Κύπριοι είναι συμμορίτες και γκάνγκστερ αλλά όχι όλοι.

Από την άλλη, ο κ. Γιούνκερ ξέρει πολύ καλά πως οι συμμορίτες και οι γκάνγκστερ είναι παρέα του στο Eurogroup, ενώ, αν οι Κύπριοι ήταν γκάνγκστερ, το Eurogroup θα τους αντιμετώπιζε με πάρα πολύ μεγάλο σεβασμό.

Φυσικά, ο κ. Γιούνκερ ξέρει πως, αν η Κύπρος τιμωρήθηκε επειδή είχε δυσανάλογο τραπεζικό τομέα, το Λουξεμβούργο θα πρέπει να εξαφανιστεί από τον χάρτη.
Κι αν οι Κύπριοι είναι γκάνγκστερ, οι Λουξεμβούργιοι είναι η μεγαλύτερη Μαφία όλων των εποχών.

Παρατηρώντας τις κοινωνίες των ευρωπαϊκών χωρών –και την δουλοπρέπεια και την αφασία που επικρατεί-, δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να επαναστατήσει πρώτο το Λουξεμβούργο.

Μπορεί οι λίγοι και ζάπλουτοι πολίτες του Λουξεμβούργου να πάρουν ανάποδες, να επαναστατήσουν, να πάρουν τα όπλα και να γίνει στο Λουξεμβούργο της Ρόζας Λούξεμπουργκ• πριν την φάνε μπαμπέσικα.

Θα είναι εντυπωσιακό και εντελώς απρόσμενο να ξεκινήσει η επανάσταση από το Λουξεμβούργο. Η Ιστορία θα τραβάει τα βυζιά της.

Βέβαια, η θετική στάση του Λουξεμβούργου απέναντι στην Κύπρο ίσως να οφείλεται στην ύπουλη προσπάθεια του Λουξεμβούργου να κερδίσει το 12άρι της Κύπρου στη Γιουροβίζιον.

Ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να χτυπήσει το καμπανάκι μπροστά σε αυτόν τον νέο εθνικό κίνδυνο και να γίνουν όλες οι απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες, ώστε να διασφαλιστεί το 12άρι της Κύπρου προς την Ελλάδα.

Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλες απώλειες.

Ως εδώ!

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.