Κατίδης

Ο ναζιστικός χαιρετισμός του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Γιώργου Κατίδη, κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Βέροια, προκάλεσε αντιδράσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με αποτέλεσμα ο Κατίδης να αποκλειστεί από όλες τις εθνικές ομάδες της Ελλάδας.

Κάποιοι υποστηρίζουν πως ο Κατίδης είναι μικρό παιδί και πρέπει να αντιμετωπιστεί με επιείκεια, ενώ κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν πως στα 20 δεν είσαι παιδί και είσαι υπεύθυνος για τις πράξεις σου.

Ο Κατίδης είναι παιδί· όχι επειδή είναι 20 ετών αλλά επειδή φοράει κοντά παντελονάκια και παίζει.

Ο ποδοσφαιριστής ζήτησε συγγνώμη για τον ναζιστικό χαιρετισμό αλλά -εκτός από τα αρμόδια όργανα- θα πρέπει να τον συγχωρήσουν και οι φίλαθλοι. Αν δεν τον συγχωρήσουν οι φίλαθλοι, δεν θα έχει μέλλον στο ποδόσφαιρο.

Πάντως, ο Κατίδης είναι θύμα της απαγόρευσης να πηγαίνουν στο γήπεδο οι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας.

Τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν οι οπαδοί της Βέροιας ήταν στις κερκίδες του ΟΑΚΑ.

Αν οι οπαδοί της Βέροιας ήταν στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, ο Κατίδης δεν θα έκανε ναζιστικό χαιρετισμό.

Μόλις θα έβαζε το γκολ, θα πήγαινε προς την κερκίδα με τους οπαδούς της Βέροιας, θα τους έκανε κωλοδάχτυλα, θα έπιανε τα αρχίδια του, θα τους τα έδειχνε, θα τους φώναζε “σας γάμησα”, οπότε θα ήταν κύριος και κανείς δεν θα μπορούσε να τον κατηγορήσει για απαράδεκτη συμπεριφορά.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.