Σαμαράς ο Μικροπρεπής

Ο Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη και συνάντησε τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, σε μια προσπάθεια να τον πείσει να αγοράσει κάνα ελληνικό νησί πριν τα πάρουν όλα οι εμίρηδες από το Κατάρ.

Σαμαράς και Ερντογάν συζήτησαν επί μια ώρα αλλά, επειδή η συνάντηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών, μπορεί να έπαιζαν και τάβλι ή να είχαν πέσει για ύπνο.

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως είναι μια καλή μέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και αναφέρθηκε στην παραδοσιακή φιλία που ενώνει τις δυο χώρες και είναι τόσο στενή που δεν τις αφήνει να αποκτήσουν άλλες φίλες.

Επίσης, ο Αντώνης Σαμαράς είπε στον Ταγίπ Ερντογάν πως ευτυχώς που η Κωνσταντινούπολη δεν είναι ελληνική γιατί οι Έλληνες θα είχαν μπαζώσει και τον Βόσπορο.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν παρέλειψε να πει πως η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας γιατί αυτός είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος να καταστραφεί η τουρκική οικονομία, να διαλυθεί η Τουρκία και να αρχίσουν οι Τούρκοι να αυτοκτονούν.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε στον Αντώνη Σαμαρά πως η Τουρκία δεν θα προλάβει να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση διαλύεται, ενώ του πρότεινε να υιοθετήσει η Ελλάδα την τουρκική λίρα και να επιβάλει η Τουρκία στους Έλληνες ξανά τον κεφαλικό φόρο τώρα που τον έχουν συνηθίσει.

Η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στην Κωνσταντινούπολη ολοκληρώθηκε με τη συνάντησή του με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι, ενώ είχε και μια συνάντηση με την Παναγία που κράτησε μόνο λίγα λεπτά, αφού με αυτήν βλέπονται και στην Αθήνα.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.